Çetinkaya; “Bu Kış Emeklinin Hali Perişan”

0
148

öner çetinkaya2Türk Emekli-Sen ve Birleşik Emekliler Derneği İskenderun Şube Başkanı Öner Çetinkaya, emekli maaşlarına yapılan zamların, tüketim mallarına yapılan zamların yanında daha aybaşında tükenip gittiğini söyledi.

Emeklilerin zor şartlarda yaşamlarını sürdürdüklerini ifade eden Çetinkaya; “2013 yılı Ağustos ayında yapılan toplu sözleşmede 2014 yılı için emekliye verilen 140 TL. zam, yüzyılın en iyi zammı olarak lanse edilmiş ve toplu sözleşmeyi yapan malum sendika tarafından propaganda vasıtası yapılmıştır. Yasal süresinden 23 gün önce, doğru dürüst pazarlık yapılmadan alelacele yapılan sözleşme ile emekliye verilen bu cüzi zam emekliyi nereye kadar götürebilir?

İşte 2014 yılının başında çeşitli tüketim mallarına yapılan zamlarla bu para da kaybolup gitti. Türkiye Kamu-Sen’in yaptırdığı araştırmaya göre bir yıl içinde ekmekte % 13, patateste % 93, kuru fasulyede % 46, kuru soğanda % 12, beyaz peynirde %11, LPG de % 12, ısınmada % 5.7, ilaçta % 25 olarak hesaplanmıştır.

Bu yıl gelecek olan zamların 2013 yılı zamlarından çok daha fazla olacağı, Türkiye ekonomisinde zor günlerin gelmekte olduğu iktisatçılar tarafından söylenmektedir. Ama Hükümet emekliye vereceği birkaç kuruş zam için naz ederken, diğer taraftan ülke çıkarlarını yandaşlara peşkeş çekmektedir. Emekliye gelince para yok diyen ama yandaşa gelince her türlü kolaylığı gösterenlere emeklinin de bir çift söz söyleyeceği günler yakındır. Emekli hakkını istiyor sadaka değil” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here