Cengiz; “Eller Tetikten Çekilsin, Silahlar Sussun!”

0
90

barış bloku açıklama1İskenderun Barış Bloku Dönem Sözcüsü, SES Eş Başkanı Hülya Cengiz; “Eller Tetikten Çekilsin, Silahlar Sussun!”

İskenderun Barış Bloku Dönem Sözcüsü, SES Eş Başkanı Hülya Cengiz, Dağlıca ve Iğdır’da yaşanan terör saldırılarının ardından bir açıklama yaptı.

Dağlıca ve Iğdır’da yaşanan saldırıda yaşamını yitirenlerin ailelerinin acısını paylaştıklarını, sabır ve başsağlığı dilediklerini ifade eden Cengiz; “Ortalık kan gölüne dönmüşken Başbakan maç izliyor, Cumhurbaşkanı ise savaşın nedenini sorgulayan yüreği yanık asker yakınlarını “karaktersiz” olmakla itham ediyor. Cumhurbaşkanının 400 vekil açıklamasını yayınladığı için AKP danışmanı gazeteciler, bir başka basın kuruluşuna saldırılması için çağrılar yapıyorlar ve çağrıları anında karşılık buluyor! Anlaşılan artık “%50’yi zor tutuyoruz” gibi bir dertleri yok, aksine “ne duruyorsunuz, haydi sokağa” diyorlar” şeklinde konuştu.

Yüreklere her gün bir kor düşerken, ülkemiz hızla bir iç savaş eşiğine doğru giderken bazı kişilerce anket sonuçlarının beklenmesini anlayamadıklarını kaydeden Cengiz; “Artık Yeter! Daha fazla tabut taşımak istemiyoruz! Bedeli ne olursa olsun insanlıktan çıkmayacağız, insanlık onuruna sahip çıkmaya devam. Çocuklarımız Ölmesin! Eller tetikten çekilsin, silahlar sussun! Derhal normalleşmeye dönük acil adımlar atılsın, demokratik süreç işlesin! Sokağa çıkma yasakları derhal durdurulsun, sıkıyönetim uygulamaları son bulsun!” dedi.

Terör saldırının ardından ülke genelinde yaşanan olaylara da değinen Cengiz; “Son iki günde “barajı aşarsa çözüm süreci kalmaz” dedikleri HDP’nin Genel Merkez binası dahil yüzlerce binası, kimi yerlerde içindeki insanlarla birlikte,  yakılmış, eşyaları talan edilmiş, CHP Sincan ilçe binasına, Çanakkale Halkevleri binasına, DBP Genel Merkez binasına saldırılmış, bazı şehirlerde Kürt vatandaşlarımızın bulunduğu mahalleler kuşatılmış, esnafların işyerleri yakılmış, içlerinde yolcu olan otobüsler taşlanmış, insanlar bıçaklanmış, linç edilmiştir. 7-8 Eylül’de ülkenin her yanı Çorum’a, Maraş’a, Madımak’a çevrilmek istenmiştir. AKP milletvekilinin öncülüğünde yüzlerce kişi Hürriyet Gazetesini basmış, binayı tahrip etmiş, yakmak istemiştir. İstanbul’da cem evi kuşatılmış, saldırılmak istenmiştir. Saldırıları şiddetle kınıyor, protesto ediyoruz. Saldırıları seyreden Hükümet yapılan her saldırının suç ortağı olacaktır. Bu nedenle derhal gerekli tedbirler alınmalıdır.

Bu denli kapsamlı ve yaygın saldırıları “duygusallık” ya da “şehitlere sahip çıkma” ile açıklamaya çalışmak açık ki gerçek organizatörleri gizlemeye yönelik bir algı operasyonudur. Saldırıları önlemekle görevli olanların bizzat işin içinde olduğunu kamufle etmeye yönelik bir çabadır. Tüm illerde atılan “Operasyon değil katliam istiyoruz” sloganını ve “çocuk, kadın, hamile demeden katletmek gerekir” söylemlerini masumlaştırma, sıradanlaştırma girişimidir.

Yaşananlar kesinlikle toplumsal refleks ya da spontane değildir. Algı mühendisleri gündem değiştirmek için gerektiğinde ülkeyi ateş topuna çevirmeyi bile göze almıştır. Tüm saldırıların amacı savaş karşıtlarının, demokratik güçlerin susturulmasıdır. AKP muhaliflerinin etkisizleştirilmesidir” diye konuştu.

Halkın sağduyulu davranarak oyuna gelmeyeceğine inandıklarını kaydeden Cengiz; “Korkmayacağız, öfkeye kapılıp birarada kardeşçe yaşama arzumuzu ve irademizi yitirmeyeceğiz ve asla umutsuzluğa kapılmayacağız. Ne yaparlarsa yapsınlar halklarımız oynanan oyunları bozacak ve sağduyulu davranacaktır! Gün sessiz kalıp olanları izleme günü değil inadına barışa sahip çıkma, barış için mücadele etme günüdür! Barış Bloku olarak halklarımızın birlikte yaşama olanaklarını ortadan kaldıracak kışkırtıcı söylemlere itibar etmemeye, sağduyulu olmaya çağırıyoruz” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here