Çelik İş Sendikasında Yeni Bir Dönem!

0
159

Metin Önde; “Yürümeyeceğiz Hep Koşacağız”

Çelik-İş Sendikasının geçtiğimiz hafta sonu gerçekleştirdiği olağanüstü kongreye tek liste ile gidildi. İSDEMİR konferans salonunda yapılan kongre sonunda Şube başkanlığına seçilen Metin Önde, “İskenderun Şube Başkanlığı bana yemez!” diyerek, İskenderun’a ikinci ve Osmaniye’ye de bir şube kurma hedefi içerisinde olacağını belirtti.

Olağanüstü kongrenin divan başkanlığını Eski Genel Mali Sekreteri Mustafa Kemal Can, divan üyeliğini de Şerafettin Yıldırım, Metin Deviren ve Hami Atıcı yaptı.  Kongrenin açılış konuşmasını yapan Çelik-İş Sendikası Genel Başkanı ve aynı zamanda Hak İş Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcılığı da yapan Cengiz Gül, emeğin en yüce değer olduğunun altını çizerek, “Türkiye’de çalışanın sadece %6’sı sendikalı geri kalanı da sendikasız olarak çalışmaktadır. Türk sendikacılık hareketinde bunu aşmak ve daha fazla örgütlü sendikalı işçi yapma yönünde mücadelemizi sürdüreceğiz. İşçilerin neferi gibi çalışacağıma söz veriyorum. Buna sizlerde şahitlik edin! Tüm çelik sektörünü Çelik-İş’li Hak-İş’li yapmanın sorumluluğunu taşıyoruz. Sevdamız bu!” dedi. Genel Başkan Gül, konuşmasının ardından duygusal anlar yaşadı ve gözleri doldu.

Çelik-İş Sendikası Genel Mali Sekreteri ve İSDEMİR Vakıf Başkanı Bayram Altun ise “Ben; hem fiziken, hem ruhen ve hem kalben aranızda olmaya devam edeceğim. Bizler dostluklara önem verdiğimiz, değerini iyi bildiğimiz ve bu doğrultuda hareket ettiğimiz sürece, Hacı Bektaşi Veli Hazretlerinin dediği gibi ‘Bir oluruz, iri oluruz ve diri oluruz!’ Seçilmiş ve seçilecek, atanmış ve atanacak bütün yöneticilere görevlerini yürütürken Şeyh Edebali’nin Osman Gazi’ye nasihatini buradan bir kez daha hatırlatmak istiyorum; ‘Ey oğul! nereden geldiğini unutma ki, nereye gideceğini unutmayasın” diyerek, Çelik-İş Sendikasının her zaman için işçinin haklarını savunan bir sendika olduğunu vurguladı.

Çelik-İş Sendikası İskenderun Şube Başkanlığına seçilen Metin Önde ise kendilerine verilen desteklerden dolayı teşekkür ederek, “Ben buradan çelik iş üyelerine söz vermek için söz aldım. Sorumluluğumuzun farkındayız! Bize verilen bu görevi en iyi şekilde yapmak için gece gündüz demeden çalışacağız. İskenderun Körfezinde üye sayımızı arttıracak, Osmaniye ve de İskenderun’da ikinci şubeyi açmak için çalışacağız. Amacımız bölgede sendikasız işçi bırakmamaktır. Yönetimdeki arkadaşlarla yürümeyeceğiz hep koşacağız. Koşarken geri kalan veya düşen olursa o kenarda duracak, bir yenisi ile koşmaya devam edeceğiz” dedi.

Tek liste halinde gidilen seçimlerde Başkanlığa Metin Önde seçilirken, Şube Sekreterliğine Hacı Gönül, Şube Mali Sekreterliğine Tuncay Avcı, Şube Teşkilatlandırma sekreterliğine Musa Okçu, Şube Eğitim Sekreterliğine Murat Kayış getirildi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here