Çelik-İş Sendikası Genel Başkanı Gül; “Ben İlkeli Sendikacıyım”

0
48

“Gezilmedik İş Yeri, Sorununu Dinlemediğimiz İşçi kalmayacak” sloganıyla yola çıkan ve ülke genelindeki büyük sanayi kuruluşlarını gezen Hak-iş Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcısı ve Çelik-İş Sendikası Genel Başkanı Cengiz Gül, İskenderun’a gelerek basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Genel Başkan Gül, birkaç ana madde üzerinde müjde vermeye geldiğini belirterek sözlerine başladı. Gül, bunlardan birisinin Yargı’dan sonra Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının da yetkiyi Çelik-İş Sendikası lehine verdiğini, bir diğerinin ise Çelik-İş Sendikası tarihinde bir ilk olarak belirttiği iş yeri temsilcilerinin Genel Merkez’den atama usulüyle değil, şeffaf ve demokratik  bir şekilde çelik işçisinin seçeceğini iletti. Aday olmak için hiç bir şart aranmadığını sadece işçi olmanın yeterliği olduğunu vurgulayan Gül, “Biz hiçbir şekilde bu seçimlere müdahil olmayacağız, hiçbirimizin bir adayı yok bütün adaylar bizim. Seçimin olduğu gün hiçbir sendikacı fabrikaya gelmeyecek. Ancak sizden de tek isteğim, seçimlerinizde bölgecilik, particilik yapmamanız ve sizi en iyi şekilde temsil edecek arkadaşlarınızı seçmeniz olacak” dedi.

KARDEMİR işçisi ile ilgili  açıklama  yapan Genel Başkan Cengiz Gül, KARDEMİR’de 2 yıldır süren yetkisizliğin sıkıntılarından bahsederek; “Bugün eğer KARDEMİR ayaktaysa Çelik-İş Sendikasının yaptığı fedakarlıkla ayaktadır. KARDEMİR işçisi büyük fedakarlıklarla geldi. Bu işçi KARDEMİR’i yaptığı bu fedakarlıklarla bir yerlere kadar taşıdı. Nasıl ki, İSDEMİR’de fedakarlıkların karşılığı alındıysa, KARDEMİR’de de gelinen noktada, KARDEMİR işçisine gösterdiği fedakarlığı KARDEMİR vermek zorundadır. Artık KARDEMİR çalışanı yaptığı fedakarlığın karşılığını almak istiyor. KARDEMİR çalışanı Karabük’ün kaderini değiştirmek istiyor. Eğer KARDEMİR’de çalışan işçi ücretleri bu seviyede kalırsa, KARDEMİR Karabük’e artı değer üretemez. Karabük’ün artı bir değer alabilmesi, çalışanların KARDEMİR’de iyi ücret almasına bağlıdır. Bu sadece KARDEMİR işçisinin sorunu değil, bu aynı zamanda Karabük’ün sorunudur” diye konuştu.

KARDEMİR’de toplu sözleşme süreci yaşayacaklarını da anlatan Gül; “Bu süreçte özellikle şuna dikkat etmek istiyoruz, endüstriyel ilişkilerde birinci amacımız çalıştığımız tesisleri karlı hale getirebilmek. KARDEMİR işçisi bunu başarmış. KARDEMİR karlı bir hale gelebilmiş, Karabük kamuoyunda Kardemir kar payı verecek söylentileri dolaşıyormuş. Ben toplu sözleşme maddesinde olmayan hiçbir şeyi istemem. Ben bugüne kadar asla sadaka sendikacısı olmadım, olmam da. Hak ettiğimiz toplu sözleşme maddesine ne koyarsak onu isterim. Ben ilkeli sendikacıyım, doğruları söyleyeceğimizi her defasında söyledim. Toplu sözleşme görüşmelerimiz ananızın ak sütü gibi helal olsun. Yargıtay’dan yetki kararı onaylandıktan sonra bugün Çalışma Bakanlığı da bunu onayladı, yetki gelmiştir. KARDEMİR yönetimi ile toplu sözleşme görüşmelerine zaman kaybetmeden başlayacağız” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here