“2013 Yılına İyimser Bakıyorum”

0
65

Albaraka Türk Katılım Bankası Kurumsal Müdürü Hüseyin Tunç, İGC’de Basınla Buluştu…

Albaraka Türk Katılım Bankası Kurumsal Müdürü Hüseyin Tunç, İskenderun Gazeteciler Cemiyetine gerçekleştirdiği nezaket ziyaretinde dünya ve ülke ekonomisini değerlendirirken, yazdığı “Kayıp Renk” adlı roman kitabını da tanıttı. Ülkemizde tasarruf sorunu olduğuna dikkati çeken Tunç, ekonomide alın terinden akıl terine geçilmesi gerektiğini belirtti.

İskenderun Gazeteciler Cemiyetinde basın ile bir araya gelen Albaraka Türk Katılım Bankası Kurumsal Müdürü Tunç, dünya ve ülke ekonomisini değerlendirdi ve bankalarını tanıttı. Uygulanan ekonomik politika ile 2013 yılına iyimser baktığını söyleyen Tunç, “Türkiye’de faizsiz bankacılık alanındaki finansal kuruluşların ilki ve öncüsü biziz. Türkiye genelinde 137 şubemiz var. 2013 yılında 20 şube daha açmak istiyoruz. Türkiye genelinde 3500 çalışanımız var. 2013 yılında yüzde 20 büyüme hedefimiz var. 2012 yılı içerisinde 6 milyar dolar tasarruf fonuna ulaştık. Bu rakamı yeni yılda arttırma hedefindeyiz” dedi.

Firma yöneticilerinin kendilerini sürekli yenilemek zorunda olduğuna dikkati çeken Tunç, bilimi ve tekniği iyi kullanmaları gerektiğine vurgu yaparken, ekonomi de alın terinden akıl terine geçilmesi gerektiğini ve tasarruf yapılması gerektiğini söyledi. Ülkemizde enerji sıkıntısı yaşandığına da işaret eden Tunç, en iyi enerji açığının nükleer santraller ile giderilebileceğini, bunun için de nükleer santrale geçilmesi ile enerji sorununun ortadan kalkacağını belirtti. Tunç, markalaşmaya ihtiyaç olduğunun da altını çizdi.

Boş zamanlarında kitap yazdığına da değinen Tunç, 3. ve yeni çıkan ‘Kayıp Renk’ adlı kitabını imzalayarak, gazetecilere hediye etti.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here