Çelik; “Cumhurbaşkanlığı Noter Makamı Olmamalıdır”

0
160

saadet partisi17Saadet Partisi İskenderun İlçe Başkanı Halil İbrahim Çelik; “Cumhurbaşkanlığı Noter Makamı Olmamalıdır”

10 Ağustos’ta yapılacak olan cumhurbaşkanlığı seçimi ile ilgili görüşlerini dile getiren Saadet Parti İskenderun İlçe Başkanı Halil Çelik; “Saadet Partisi olarak, cumhurbaşkanlığı seçimlerinde genel merkezimizin alacağı kararlar doğrultusunda hareket edeceğiz. Parti olarak, görünen gidişat, bizim aday çıkarmayacağımız yönündedir. Cumhurbaşkanı seçilecek kişinin; Türkiye için en hayırlısı olacak, vatandaşa ve millete eşit mesafede duracak kişi olmasını istiyoruz” dedi.

Cumhurbaşkanı olacak kişinin bütün insanlara eşit mesafede olması gerektiğinin de altını çizen Çelik; “Parti olarak cumhurbaşkanlığı seçiminde olmazsa olmazımız var. Adayın milli görüşlü, bütün insanlara eşit mesafede duran bir yapıda olması bizim olmazsa olmazımızdır. Biz seçimlerde anahtar ve kilit partiyiz. Bunu da iyi değerlendireceğiz. Şuan çıkan adaylarda herhangi bir görüşümüz yok ama ne zaman ki adaylıkları netlik kazanır o zaman söyleyecek sözümüz mutlaka olacaktır.

Seçilecek kişi ülkemizi dışarıda en güzel şekilde temsil etmeli, Türkiye Cumhuriyetini ileri seviyelere ulaştırabilecek ve önemli projelere imza atabilmelidir. Kısaca cumhurbaşkanlığı noter makamı olmamalıdır. Önüne konan her şeye evet dememelidir” değerlendirmesinde bulundu.

Başkanlık Sistemine Gidilmemeli

Cumhurbaşkanlığı seçiminin ülkemiz için önemli bir seçim olduğuna da işaret eden Çelik; “Bu seçimin dikkat edilmesi gereken yanı, Türkiye’yi ileride başkanlık sistemine götürecek bir yapı oluşturulmaya çalışılıyor. O nedenle bu seçim Türkiye’nin eyaletlere bölünmemesi için önemlidir. Bu seçimde yarı başkanlık daha sonra da tam başkanlık sisteme gidilecektir. Kısaca eyaletlere bölünürsek bir bütün olmaktan çıkarız. Mevcut Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, iktidardan aldığı güçten dolayı noter cumhurbaşkanlığı yapmıştır” diye konuştu. Çelik, ülkenin Allah korkusu ile ülkenin menfaatleri doğrultusunda yönetildiğini düşünmediğinin de altını çizdi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here