Çay Mahallesi Sakinleri Çok Katlı İnşaata Karşı Tepki Gösterdi

0
185

Çay Mahallesi Osmangazi Caddesi Tayfur Sökmen Bulvarı civarında bulunan cadde sakinleri, evlerinin karşısına çok katlı olarak yapılması planlanan inşaata tepkilerini dünde ortaya koydular. Sokak sakinleri adına konuşan Nazım Kuş, o alana inşaat yapılmasına karşı olmadıklarının altını çizerek, çok katlı ve bitişik binaya tepki koyduklarını söyledi.

Tayfur Sökmen Bulvarının yanında, Müteahhit Murat Aykut tarafından yapılacak inşaatın önceki hali ile yapılmasına hiçbir itirazları olmadıklarını söyleyen Kuş; “Bu yer imara açıldı, 6 katlı ve 3 blok halinde yapılması kararı alındı. Daha sonra kat artışı için konu meclise taşınarak, 4 Ocak 2013 tarihinde yapılan meclis toplantısında da oy çokluğu ile yeni bir imar kararı alındı.

Biz sakinler olarak, evlerimizin havasını ve güneşini kesecek olan böyle bir yapılaşmayı kabul etmiyoruz. Şuanda aldığımız duyuma göre inşaat 11 kat+teras olarak yapılmak istenmektedir. O nedenle işbu meclis kararının iptalini istiyoruz. Böyle bir şehirleşme olamaz! Çok katlılığa ve Çin Seddi gibi bitişik yapıya tepkiliyiz” dedi.

Konunun iptali için mecliste bulunan siyasi partiler ile görüşmek için randevu talebinde bulunduklarını ifade eden sakinlerden Aydın Akbay ise Ak Parti ilçe başkanı ile telefonla görüştüğünü, ilçe başkanının, bu sıkıntılarının karşısındaki tutumunun da kabul edilebilir gibi olmadığını belirtti. Akbay, ilçe başkanının telefonda kendisine “Bize, siz oy vermediğiniz için oraya istersek gökdelen dikeriz!” şeklinde cevap verdiğini iddia etti ve sözlerine tepki gösterdi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here