Çanakkale Şehitleri Mezarları Başında Anıldı

0
19

Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla İskenderun Şehitliğinde düzenlenen törende, vatan için canını veren kahraman şehitlerimiz anıldı, mezarlarına karanfiller bırakıldı.

Dünya tarihine bir dönüm noktası olarak geçen destansı zaferin 109. yıldönümü büyük bir gururla kutlanırken, başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere şehit olmuş, ebediyete intikal eden kahramanlar törenle anıldı.

İskenderun Şehitliğinde düzenlenen törene Kaymakam Murat Sefa Demiryürek, CHP Hatay Milletvekili Nermin Yıldırım Kara, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Hakan Tutucu, Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, Deniz Üst Komutanı Tuğamiral Fatih Sezal, askeri ve sivil erkanın yanı sıra, belediye başkan adayları, stk ve siyasi parti temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Kaymakamlık, Garnizon Komutanlığı, Belediye ve şehit Aileleri ve Gaziler Dernekleri tarafından Şehitliğe saygı çelenklerinin sunumuyla başlayan tören saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasıyla devam etti.

Türk Askeri tarafından gerçekleştirilen saygı atışı sonrasında İskenderun Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek hatıra defterini imzaladı. Demiryürek; “Özgürlük ve bağımsızlığımızdan taviz vermemeye ant içmiş milletimizin eşine ve benzerine rastlanmamış verdiği destansı mücadeleyi tarih sahnesine altın harflerle yazdığı Çanakkale Zaferi’nin coşkusunu gururunu tüm dünyaya bir kez daha haykırıyoruz” ifadelerine yer verdi.

İskenderun Çay Mahallesi imamı Cuma Alkan tarafından Kuran-ı Kerim okundu. Daha sonra ilçe müftüsü Ramazan Avcı tüm şehitlere dua etti.

İlçe Protokolü ve siyasetçiler Şehit mezarlarına karanfil bırakırken ailelerine de sabır diledi. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here