‘Çanakkale Geçilmez’ Ayakta Alkışlandı

0
35

Çanakkale Zaferinin 109. Yıldönümü ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla İskenderun Belediye Kültür Sarayında düzenlenen program, tüm katılımcılara duygu dolu anlar yaşattı.

Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere, bu vatan uğruna canlarını feda etmiş aziz şehitlerimizin anısına bir dakikalık saygı duruşu ile başlayan program İstiklal Marşımızın okunmasıyla devam etti.

İskenderun Belediyesi Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen programa Kaymakam Murat Sefa Demiryürek, CHP Hatay Milletvekili Nermin Yıldırım Kara, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Hakan Tutucu, Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, Deniz Üst Komutanı Tuğamiral Fatih Sezal, İSTE Rektörü Prof. Dr. Tolga Depci, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Haytaz, kurum amirleri öğrenci ve vatandaşlar katıldı.

Törende günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan İskenderun Sahil Kız Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Naciye Güneş; “Hiçbir toprak bu kadar değer taşımadı, çünkü burası Çanakkale, yani son kaleydi” dedi.

Çanakkale Zaferiyle ilgili okullar arası düzenlenen şiir, kompozisyon ve resim yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri protokol üyeleri tarafından takdim edildi.

İskenderun Sahil Kız Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri ile öğretmenlerinin yer aldığı ‘Çanakkale Geçilmez’ adlı Oratoryoda Çanakkale Zaferi çeşitli hikâyeler, görsellerle konuklara aktarıldı. Sunum sırasında konukların duygulu anlar yaşadıkları gözlendi.

Ayrıca İskenderun Sahil Kız Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Çocuk Gelişimi Bölümünde eğitim verilen anasınıfı öğrencileri de marşlar seslendirdi, ‘Çanakkale Geçilmez’ diyerek, izleyenler tarafından ayakta alkışlandı, protokol de minikleri tebrik etti.

Program sonunda Kültür Sarayında İskenderun Sahil Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından hazırlanan ‘Çanakkale’ konulu resim sergisi protokol üyeleri ve tüm katılımcılar tarafından gezildi.

Buradaki programında ardından Deniz Müzesinde açılan ‘Geçilmeyen Deniz: Çanakkale’ adlı fotoğraf ve resim sergisinin açılışı gerçekleştirildi. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here