Çakır Varan, Yeniden Başkanlığa Seçilerek Güven Tazeledi

0
45

Türk Metal Sendikası 1 Nolu İskenderun Şubesinin 4. Olağan Genel Kurulu Yapıldı

Türk Metal Sendikası 1 Nolu İskenderun Şubesi 4. Olağan genel kurulunu geniş katılımla gerçekleştirdi. Çakır Varan Başkanlığındaki yeni yönetim delegelerin oylarıyla belirlendi.

Türk Metal Sen Genel Sekreteri Taliphan Kıymaz’ın Divan Kurulu Başkanlığına seçildiği genel kurulda Genel Kurul Divanı, Aksaray 1 Nolu Şube Başkanı Muhterem Taşdemir, Kayseri Şube Başkanı Ali Gökkaya, Gürkan Döner ve İlker Özkul’dan oluştu.

Bölge şube başkanları, davetlilere ve delegelerin katıldığı genel kurulun açılış konuşmasını yapan Türk Metal Sendikası 1 Nolu İskenderun Şube Başkanı Çakır Varan, katılım gösteren, davetlilere ve delegelere teşekkür ederek; “Genel Başkanımız Pevrul Kavlak’ın liderliğinde sendikal çalışmalarımızı çok yoğun şekilde sürdürüyoruz. Bu konuda siz sendika üyelerimizin destekleriyle mücadelemiz sonuna kadar sürecektir” dedi.

Salondaki konuklara Genel Başkanları Pevrul Kavlak’ın selamlarını ileten Türk Metal Sendikası Genel Sekreteri Taliphan Kıymaz, Türk Metal Sendikası’nın önümüzdeki sene 60’ıncı kuruluş yıldönümünü kutlayacağını hatırlatarak; “Türk Metal Sendikası bugüne kadar üyelerine insan onuruna yaraşır bir yaşam sağlamak için var gücüyle çalıştı. Her zaman ilklerin sendikası olarak, yaptığı sosyal çalışmalarla Türk sendikal hareketine örnek oldu” dedi.

Türk Metal Sendikası’nın son dönemde imzaladığı başarılı sözleşmelere değinerek sözlerine devam eden Kıymaz, pandemi döneminde MESS ile imzalan protokole dikkat çekerek şunları söyledi: “Kovid-19 pandemisi nedeniyle, tüm dünyada hayat durmuşken, herkes ne olup bittiğini anlamaya çalışırken, biz durmadık. O zor günlerde, işveren Sendikası MESS ile masaya oturarak çok önemli bir protokole imza attık. Ve aynı gün kamuoyuyla paylaştık. Bu süreçte birçok işkolunda, işverenler, emekçileri hoyratça kapının önüne koyarken, işten atarken, bizim örgütlü olduğumuz işyerlerinde, pandemi koşulları nedeniyle, hiçbir üyemiz işten atılmadı. Ücretsiz izine çıkarılamadı. Tüm üyelerimiz ücretlerini eksiksiz olarak aldı. Bu sayede üyelerimizin ve ailelerinin yaşanılan bu zorlu günlerde bir nebze de olsa da hayata tutunmalarına sağladık.”

Türk Metal Sendikası’nın örgütsüz işyerlerinde verdiği sendikal mücadeleye dikkat çekerek sözlerine devam Kıymaz, son iki yılda 122 sendikasız işyerinde örgütlenme çalışması yapıldığını ve bunların 46’sında çalışanların toplu sözleşmeli düzene kavuşturulduğunu ve Türkiye genelinde 42 bin yeni üyenin Türk Metal ailesine katıldığını söyledi.

Gerçekleştirilen konuşmaların ardından İskenderun 1 Nolu Şubesinin Faaliyet Raporu genel kurul delegeleri tarafından oybirliği ile kabul edildi. Bu bölümde Noksel işyerinden Halis Kınalı ile Yazıcı Demir Çelik işyerinden Ceyhun Karabulut söz alarak konuştu.

Genel Kurula katılan misafirler arasında İskenderun Belediye Başkan Yardımcıları Tayfun Boda ve Ahmet Keskin, Türkiye Kamu Çalışanları Vakfı Başkanı Adem Aslan, İskenderun İşkur Müdürü Mehmet Yüksel, Yazıcı Demir Çelik İnsan Kaynakları Şefi Arif Yıldırım ile siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri yer aldı.

Tek liste ile gidilen seçimlerde Şube Başkanlığına Çakır Varan, Şube Sekreterliğine Murat Tankut Cevrioğlu, Şube Mali Sekreterliğine Musa Kılıçaslan, Şube Teşkilatlandırma Sekreterliğine Seyfullah Şahan ve Şube Eğitim Sekreterliğine Ali Mercimek seçildi. (Haber Merkezi)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here