Çağlar; “Barış, NATO’nun Tasfiye Edilmesine Bağlı!”

0
61

ihd açıklama10İnsan Hakları Derneği (İHD) İskenderun Şube Başkanı Sadullah Çağlar, NATO’nun kuruluşunun 64. yıldönümüne ilişkin yayınladığı bildiride, tüm dünya halklarının barış içinde yaşaması için NATO’nun tasfiye edilmesi gerektiğine vurgu yaptı.

NATO’nun kuruluş yıldönümü münasebetiyle ile ilgili yazılı bir açıklama yapan İHD Şube Başkanı Çağlar, NATO’nun ‘Savaş Aracı’ olduğuna işaret ederek; “Yakın tarihin en büyük silahı savaş gücü Atlantik Paktı NATO, bundan 64 yıl önce 4 Nisan 1949 Amerikan Birleşik Devletlerinde kuruldu. Atlantik Paktı adı altında kurulan sonra NATO adını alan askeri paktın temel amacı kapital sistemin çıkarlarını koruyarak geri kalmış ülkeleri işgal ederek sömürgeleştirmekti.

NATO’nun en önemli görevi Sovyetler Birliğini soğuk savaş adı altında kuşatmaktı. Günümüzde ise yenidünya düzeni altında yaşadığımız ekonomik kuşatma tüm emek yanlısı çalışan sınıfları sömürmektir. NATO bir savaş aracıdır. Özellikle Türkiye’de kurulan Amerikan üsleri tüm orta doğu ülkelerini tehdit etmektedir. Geri kalmış ülkelerde NATO tarafından destek gören askeri darbe yönetimleri kendi haklarını ezerek despot yöneticiler yaratmıştır.

Tüm dünya halklarının barış içinde yaşaması NATO’nun tasfiye edilmesine bağlıdır. Biz Emek ve Demokrasi Platformu olarak tüm askeri pakların sağılmasını, barış için zorunlu hedef olarak görüyoruz. Yaşasın barış, yaşasın hakların kardeşliği!” şeklinde açıklamalarda bulundu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here