Büyükşehir Kanunu Belediyecilere Anlatıldı

0
52

Belde belediyeleri ve belediye meclis üyelerine Büyükşehir kanunu anlatıldı. Antakya Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş’ın oturum başkanlığını yürüttüğü Büyükşehir Belediyesi Kanunu bilgilendirme toplantısında, Belde Belediye Başkanları, belediye meclis üyeleri, belediye başkan yardımcıları, bu belediyelerde görev yapan kurum müdürleri ile personelleri, 6360 sayılı Büyükşehir Belediyesi Kanunu’nu hakkında bilgilendirildi.

Antakya Belediyesi Meclis Salonu’nda düzenlenen toplantıya bazı belde belediye başkanları, başkan yardımcıları, belediye meclis üyeleri, daire müdürleri ve belediye personelleri katılım gösterdi.

Büyükşehir Belediyesi Kanunu bilgilendirme toplantısının açılış konuşmasını yapan Antakya Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, 6360 sayılı Büyükşehir Belediyesi Kanunu ile birlikte önümüzdeki süreçte tüzel yapısı sona ermek suretiyle mahalleye dönüşecek olan belde belediyelerinin bu tarihe kadar bürokratik iş ve işlemlerini, İl Belediyesi konumunda yer alan Antakya Belediyesi vasıtasıyla nasıl yürütecekleri konusunda bilgi vermek amacıyla bu toplantıyı düzenlediklerini belirtti.

Başkan Savaş, ortak amaçlarının Hatay’a hizmet olduğunu vurgularken, temel hedeflerinin bu süre zarfında sıkıntı yaşanmamasını sağlamak, iletişimsizliği önlemek ve bu süreci sonuna kadar sorunsuz olarak devam ettirebilmek olduğunu belirtti.

Toplantı da Antakya Belediye Meclisi İmar Komisyonu Başkanı Münir Havaioğlu ve Antakya Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürü Zeki Tahiroğlu İmar Uygulamaları, Antakya Belediyesi Mali Hizmetleri Müdürü Hülya Kızılay ise borçlar, alacaklar, taşınır ve taşınmaz malların durumu ile ilgili katılımcılara detaylı bilgiler sundu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here