Büyükşehir Belediyesi Kanunu Tasarısı Yasalaştı

1
74

Aralarında Hatay’ın da bulunduğu 13 ilin Büyükşehir statüsüne kazandırılmasını içeren Büyükşehir Belediyesi Kanunu Tasarısı Genel Kurul’da kabul edilerek yasalaştı.

TBMM Genel Kurulu’nda, 13 İlde Büyükşehir Belediyesi Kurulması ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı kabul edildi. Kanuna göre: Aydın, Balıkesir, Denizli, Hatay, Malatya, Manisa, Kahramanmaraş, Mardin, Muğla, Tekirdağ, Trabzon, Şanlıurfa ve Van, büyükşehir belediyesi olacak. Adana, Ankara, Antalya, Bursa, Diyarbakır, Eskişehir, Erzurum, Gaziantep, İzmir, Kayseri, Konya, Mersin, Sakarya ve Samsun büyükşehir belediyelerinin sınırları, il mülki sınırları olacak.

Bu illere bağlı ilçelerin mülki sınırları içindeki köy ve belde belediyelerinin tüzel kişiliği sona erecek, köyler mahalle olacak, belediyeler ise belde ismiyle tek mahalle olarak bağlı bulundukları ilçenin belediyesine katılacak.

Bu illerin, bucak teşkilatları da kaldırılacak. Bu illerdeki il özel idarelerinin tüzel kişiliği ile İstanbul ve Kocaeli’ndeki orman köyleri de dahil köylerin tüzel kişiliği sona erecek.

1 YORUM

  1. Mersin Büyükşehir Belediyesi İmar Yönetmeliği eksikliklerle doludur.. Çıkacak yeni yönetmelikte bunların giderilmesini umutla bekliyorum.. Halihazırdaki Büyükşehir yönetmeliği, güncel kanun ve yönetmeliklere göre hazırlanmış değil!

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here