Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Ekipleri Tatbikat Gerçekleştirdi

0
93

itfaiye tatbikatı1Hatay Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı, Özerli Mahallesi’nde Çifte Kuyular mevkiinde yangın tatbikatı düzenledi. Tatbikat düzenlenen binada yangın çıkması ve itfaiyecilerin müdahale etmesi canlandırıldı. Tatbikat gereğince duman sebebiyle binada mahsur kalan bir vatandaş başarıyla kurtarıldı.

Senaryo gereği binada yangın ihbarı alan Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri 2 araç ve 12 personelle yangına müdahale etti. Bir yandan alevleri kontrole almaya çalışan itfaiye ekipleri bir yandan da senaryo gereği yanan binada mahsur kalan vatandaşı kurtardı. Özel makara ve iplerle müdahale eden ekiplerin yangını en kısa sürede söndürerek mahsur kalan vatandaşı da kurtarması büyük beğeni kazandı.

itfaiye tatbikatı2

Hatay Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı, vermiş olduğu eğitimlerle meydana gelebilecek her türlü acil olayda zamanında ve doğru bir şekilde müdahale etmek, can ve mal kaybını en asgari düzeyde tutmak, afet ve yangınlar konusunda toplumsal bilgi ve bilinç düzeyini artırmak hedefinde olduğunu bildirdi.

Hatay Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanı Fevzi Kilisli; “Eğitimlerimizde, yangınlara ve su baskınlarına zamanında müdahale ederek zararsız hale getirmek, meydana gelen trafik kazalarında can ve mal kurtarırken veya boğulma olaylarında ceset çıkarma çalışmaları gibi daha birçok acil olaya müdahale yaparken, bilim ve teknolojiye uygun araç gereç ve eğitimli personel ile örnek bir teşkilat olmayı hedeflemekteyiz” şeklinde konuştu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here