Büyük Zaferin Yıldönümünde Şehitler Anıldı

0
300

18 Mart Çanakkale Zaferi ve ‘Şehitleri Anma Günü’ münasebeti ile Belediye Kültür Merkezinde düzenlenen etkinlikte konuşan Nuran Yılmaz Çok Programlı Lisesi Müdürü Ragıp Kahan, Çanakkale Zaferinin inancın, azmin ve kararlılığın simgesi olduğunu belirtti.

Nuran Yılmaz Çok Programlı Lisesi tarafından gerçekleştirilen Şehitleri Anma Günü etkinliğine; Ak Parti Hatay Milletvekili Orhan Karasayar, İskenderun Kaymakamı Ali İhsan Su, Belediye Başkanı Yusuf Civelek, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Hakan Atınç, Deniz Üs Komutanı Tuğamiral Hayrettin İmren, MHP İlçe Başkanı İbrahim Gül, kurum müdür ve amirleri, bazı çevre belediye başkanları, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Törenin açılış konuşmasını yapan Okul Müdürü Ragıp Kahan; “Çanakkale zaferi inancın, azmin ve kararlılığın simgesidir. Türk milletinin elde ettiği bu zafer sadece kazanılmış bir savaş olarak görülmemeli, etkileri ve sonuçları itibariyle neler götürüp-getirdiğine iyi bakılmalıdır. Ayrıca, Çanakkale’yi Çanakkale yapan, cepheye gönderdiği oğluna ‘Ya şehit ol, ya gazi’ demek suretiyle vatanın her bir karış toprağını evladının canından üstün tutan Türk analarıdır” dedi.

Daha sonra söz alan Tarih Öğretmeni Özgür Baran Oral da, o kazanılan muazzam savaşta yaşananları anlatırken; “Çanakkale Zaferi, birinci dünya savaşında kahraman yiğitlerimizin cihanı hayrette bırakan başlı başına gerçek bir iman ve eşsiz bir kahramanlık destanıdır. Din ve devletin bekası için verilen bu mücadelede bir Osmanlı ninesinin oğlunu cepheye gönderirken sarf ettiği şu sözler bayraklaştırmıştır; ‘Hüseyin’im, yiğit oğlum benim! Dayın Şıpka’da, baban Dökmeke’de, ağabeylerin Çanakkale’de şehit düştüler. Bak son yongam sensin! Eğer minareden ezan sesi kesilecekse, camilerin kandilleri sönecekse sütüm sana haram olsun! Öl de köye dönme!’ demiştir. İşte büyük destan böyle yazılmıştır” dedi.

Konuşmaların ardından şiir okundu ve “Çanakkale Diye-Diye” adlı tiyatro sahneledi. Öğrencilerin sergilediği tiyatro, katılımcıları büyük destanın yaşandığı yıllara götürdü ve duygulandırdı. Gösteri sonunda öğrenciler büyük alkış topladı.

Şehit Kabirlerine Karanfil!

18 Mart Çanakkale Zaferi ve ‘Şehitleri Anma Günü’ nedeniyle şehitlikte de bir etkinlik düzenlendi. Saygı duruşu ile başlayan ve İlçe Müftüsü Hamdi Kavillioğlu’nun şehitlerimiz için dua okuduğu törene, Hatay Milletvekili Orhan Karasayar, İskenderun Kaymakamı Ali İhsan Su, İskenderun 39. Mekanize Piyade Tugay ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Hakan Atınç, İskenderun Belediye Başkanı Dr. Yusuf Civelek, Deniz Üs Komutanı Tuğamiral Hayrettin İmren ile diğer protokol üyeleri ve şehit yakınları katıldı.

Asri Mezarlıktaki şehitlikte yapılan tören bitiminde, şehitlerimizin mezarlarını tek-tek gezerek, karanfil bırakan protokol üyeleri, şehit yakınlarının acısını bir kez daha paylaştı. Etkinliğe katılan minik izciler anma törenine renk kattı.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here