“Bunu İçince Rahatlıyorum!”

0
90

madde bağımlısı1

Madde Bağımlısı Çocuktan Şaşırtan Sözler;

“Bunu İçince Rahatlıyorum!”

Son yıllarda büyük artış gösteren ve her geçen gün kullanma yaşı düşen madde bağımlılığı konusunda, ülke genelinde olduğu gibi kentimizde de emniyetin titizlikle çalışmasına karşın bağımlılığın önüne geçilemiyor. Geçtiğimiz hafta sonu İskenderun’un en işlek yerlerinden biri olan 4 Nolu sosyal tesisin önündeki parkta gündüz vakti küçük yaştaki çocuk, poşet içerisindeki maddeyi koklamayı şaşkın bakışlara rağmen sürdürdü.

Vatandaşların şaşkın bakışları arasında 4 Nolu Sosyal Tesis önündeki parkın banklarında oturan küçük yaşlardaki çocuk, hiç kimseye aldırış etmeden cebinden çıkardığı poşeti uzun süre kokladı. Bu durumdan rahatsız olan bir vatandaşın; “Neden kullanıyorsun oğlum, bu senin için zararlıdır” şeklindeki uyarsına madde bağımlısı çocuktan çarpıcı bir yanıt geldi; “Bu içince rahatlıyorum!” Esentepe’de oturduğunu söyleyen çocuk, bizim fotoğraf çektiğimizi fark edince olay yerini terk etti.

Güvenlik güçlerinin bu tür olaylar üzerine büyük bir titizlik ile gitmesine karşın, bir türlü engellenemeyen madde bağımlılığı, vatandaşları da ürkütüyor.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here