“Bunlar Cumhuriyetimizin Kaynaklarıdır”

0
67

belediye başkanı civelek8Başkan Civelek, Kadınlara Seçme Seçilme Hakkının Verilmesinin Yıldönümü Hakkında Mesaj Yayınladı

İskenderun Belediye Başkanı Dr.Yusuf Civelek, 5 Aralık Türk Kadınına Seçme ve Seçilme Hakkının Verilmesinin yıldönümü ve Kadın Hakları Günü nedeniyle yazılı bir mesaj yayınladı.

Toplumsal ilerleme, modernleşme, çağdaşlaşma hedeflerine kadınların katkısı olmadan ulaşmanın mümkün olmadığını ifade eden Başkan Civelek; “5 Aralık 1934 tarihinde pek çok batılı gelişmiş ülkeden önce Türk Kadınına Seçme ve Seçilme Hakkının verilmesi, bir lütuf değildir. Cumhuriyetimizin kuruluşu ve yükselişi süreciyle ilgili büyük bir öngörüdür. Mustafa Kemal Atatürk’ün öngörüsüdür. Cumhuriyetimiz kadınların çabasıyla, emeğiyle kurulmuş ve bu günlere ulaşmıştır. 5 Aralık 1934’de verilen tarihi karar Türk kadınının erkeklerle eşit, özgür bireyler olarak toplumsal yaşamda var olmasının yolunu açmıştır. Cumhuriyetimizin Mustafa Kemal Atatürk’ün ilke ve devrimlerine dayanan felsefesi ve değerleri Türk kadınının güvencesi ve güç kaynağıdır.

Kadın ve erkek eşitliği, yüz yılların katı geleneklerini ve dar kalıplarını kırarak, kadınlara pozitif ayrımcılık yaparak ve onlara fırsat eşitliği vererek sağlanabilir. Kadınlar siyasal yaşamda hak ettikleri yeri almakta da büyük bir mesafe almışlardır. Bütün bunlar cumhuriyetimizin kazanımlarıdır. 5 Aralık 1934 Türk Kadınına Seçme ve Seçilme Hakkının Verilmesi, tarihimizde kadınlara yol açan ve onların kadın hakları konusundaki mücadelelerine güç veren bir toplumsal dinamiktir” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here