Bilen; “Atatürk’ü Minnetle Anıyoruz!”

0
147

chp belen kadın4CHP Belen Kadın Kolları Başkanı Hatice Bilen, Türk Kadınına Seçme Seçilme Hakkının verilişinin 79. yıldönümü nedeniyle bir açıklama yaptı.

Türkiye Cumhuriyeti Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, ülkemizi medeniyet ve çağdaş yaşam standardına ulaştırmak adına attığı adımlardan biri olan kadına seçme ve seçilme hakkının verilmesinin önemine değinen Bilen; “Atatürk, Batıdan evvel hayata geçirdiği bu hakla Türk kadınına verdiği değeri bir kez daha ispatlamış, biz kadınların yaşamda varlığını üst safhada ve mevkide idame ettirmelerinin önünü açarak, dünyaya da çağdaş yaşam adına önemli birde mesaj vermiştir.

1934 yılından buyana biz kadınlar hak ettiğimiz noktaya henüz erişememekteyiz, bu durumun sorumlusu da erkek egemenliğinin sürmesini izin veren bizleriz. Taşın altına elimizi koymadığımızdan ileri gelmektedir. Meydanı erkeklere bırakmaktayız. Bize verilen bu önemli hakkı gelin 1935’te seçilen 17 kadın milletvekillerimiz gibi daha aktif bir şekilde çalışarak sahiplenelim” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here