Bulgur; “Başbakan Açıklamaları İle Tehdit Ediyor, Şiddete Davetiye Çıkarıyor”

0
81

emep açıklama8Emep Hatay İl Başkanı Mevlüt Bulgur;  “Başbakan Açıklamaları İle Tehdit Ediyor, Şiddete Davetiye Çıkarıyor”

Emek Partisi (Emep) Hatay İl Başkanı Mevlüt Bulgur, Başbakan Davutoğlu’nun, HDP eş genel Başkanı Demirtaş’ın “Güvenlik Yasası”nı eleştirmesi ve yasaya karşı mücadele çağrısının ardından “Akacak kandan Demirtaş sorumlu olur” açıklamasını eleştirerek, bu açıklamanın hem tehdit hem de şiddete davetiye olduğunu öne sürdü.

AKP hükümetinin, iktidarını korumak üzere şiddetin savunusunu yaptığını iddia eden Bulgur; “AKP hükümeti emek düşmanı, halk karşıtı, anti-demokratik, özgürlükleri kısıtlayıcı, kamu kaynaklarını talan politikalarına karşı duran tüm kesimlere, “paralelci, darbeci, lobici” şeklinde sıfatlandırmalarla toplumsal muhalefeti engellemeye çalışmaktadır.

Başbakan Davutoğlu’nun “…akacak kandan Demirtaş sorumludur…” açıklaması demokraside nereye tekabül etmektedir? Eleştirdiğimiz, beğenmediğimiz Anayasanın mevcut halinin bile gerisinde ve tehditkar, aynı zamanda şiddete davet çıkaran bir açıklamadır. Hükümetin yapacağı herhangi bir düzenlemeye karşı; siyasi partiler, sendikalar, demokratik kitle örgütleri veya vatandaşın kendisi muhalefet etme, toplumsal baskı ile engellemeye çalışma gibi demokratik hakka sahiptir ve devlet bu hakkın güvenceye alınması ile sorumlu olmalıdır. Davutoğlu kan akacağını nereden bilmektedir? Başbakanın kullandığı bu ifade aslında hem bilinçaltının dışa vurumu, hem de hükümetin güvenlikçi ve şiddete dayanan politikalarının altının çizilmesi demektir.

Emek Partisi olarak, hükümetin bu saldırgan, kutuplaştırıcı, siyasal gericiliği esas alan politikalarının karşısında demokrasi mücadelesini güçlendirme için tüm toplumsal kesimleri ortak mücadeleye ve birleşmeye çağırıyoruz” diye konuştu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here