Bugünü Değil Geleceği Düşünerek Hareket Edin

0
74

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Hatay İl Koordinatörlüğü, hayvancılık hibe desteklerine de başladı. Tarım ve havyacılıkla uğraşanlara yönelik İskenderun Ticaret ve Sanayi Odasında düzenlenen seminerde konuşan İlçe Tarım Müdürü Osman Hatlar, katılımcılara hayvancılığın bugününü değil, geleceğini düşünerek hibe desteklerinden yararlanmalarını istedi.

Tarım ve hayvancılıkla uğraşanlara yönelik verilen seminerde, tarım ve kırsal kalkınma hibelerinden yararlanmak isteyenlerin 15 Mart 2013 tarihine kadar projelerini sunmaları gerektiğinin altı çizildi. Seminerin açılış konuşmasını yapan İlçe Tarım Müdürü Hatlar; “Bu hibelerden yararlanmak isteyenler, bugünü düşünerek değil de geleceği düşünerek hareket etmenizi istiyorum. Bu hibe destekleri işin için büyük bir fırsat, bunu iyi değerlendirin” dedi.

Tüm yatırımlarda yüzde 50 ile yüzde 65 oranında hibe desteği sağladıklarının altını çizen Proje Uzmanı Yücel Yakut, hibe destekleri için katılımcılara projelerini hazırlayıp gelmeleri çağrısında bulundu. Hayvancılık hibe desteğine de başladıklarını vurgulayan Yakut; “Açık veya yarı açık ahırların inşası, genişletilmesi, modernizasyonu veya mevcut kapalı ahırların modernizasyonu, süt inekçiliği ve koyun keçi sütü üretimi, süt işleme tesislerinin sıfırdan kurulması gibi birçok kalemde hibe desteği veriyoruz” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here