“Bu Ulusu Recep Tayyip Erdoğan Temsil Edemez”

0
102

Matkap, Partisinin İlçe Binasında Yaptığı Toplantı da Gündemi Değerlendirdi…

chp toplantı1Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Merkez Yürütme Kurulu Üyesi, eski Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Nihat Matkap, partisinin İskenderun ilçe binasında bir değerlendirme toplantısı düzenledi. Toplantıya Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, CHP İlçe Başkanı Dr. Süleyman Uyar ve partililer katıldı.

Toplantıda ilk olarak konuşan CHP İskenderun İlçe Başkanı Dr. Süleyman Uyar, İskenderun Belediyesi’nde Ak Parti’nin kıyım yaptığını ifade ederek çıkartılan işçilerin geri işe alınmaması durumunda işçilerin mağduriyetini Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş’ın gidereceğini açıkladı.

Daha sonra söz alan MYK Üyesi Nihat Matkap, konuşmasına hayatını kaybeden Hatay Cumhurbaşkanı Tayfur Sökmen’in oğlu Murat Sökmenoğlu’na başsağlığı dileyerek başladı.

Daha sonra gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Matkap, 17 Aralık 2013 tarihindeki yolsuzluk operasyonundan Ak Partili seçmenin etkilenmediğine vurgu yaprak; “Sonuç çok vahim. Ak Parti seçmeninin sadece %3,5’uğu tercih değiştirmiş. 2011 yılına göre 21 milyon Ak Parti seçmeninden 750 bin civarında kişi başka partiyi tercih etmiş. 17 Aralık olaylarından etkilenmemişler” dedi.

İstifa eden 4 bakan ile ilgili olarak soruşturma önergesinin oy birliği ile kabul edilmesine rağmen soruşturmanın başlamaması için Ak Parti’nin fonksiyon üyeleri vermediğini belirten Matkap; “Ve görünen odur ki dönem 30 Haziran’da kapanıyor. Ekim’e sarkacak. Belki de Türkiye erken seçime gidecek” şeklinde konuştu.

chp toplantı2

Hatay’ın Büyükşehir kapsamına alınmasının ardından sınırların köylere hizmet götürmek için değil de kırsal kesim ile İskenderun ve Hatay’da Ak Partinin zaferi için çizildiğini iddia eden Matkap; “Eğer Antakya ve İskenderun bölünmeseydi. Antakya’yı da kazanıyorduk. İskenderun’u da kazanıyorduk. Nitekim sonuçlarda eski sınırlara göre hem İskenderun hem Antakya’da seçimin galibi CHP’dir” dedi.

Matkap, son günlerde çok konuşulan Cumhurbaşkanlığı adaylığı konusuna da değindi. CHP ve MHP’nin çatı adayı için mantıksal siyaset izlendiğini kaydeden Matkap, Türkiye ve Ortadoğu’nun geleceği için Ekmeleddin İhsanoğlu’nun doğru isim olduğunu söyledi.

Ekmeleddin İhsanoğlu’nun entelektüel birikime ve bilim adamı kimliğine sahip olduğunu ifade eden Matkap; “Şu an ki adayımız demokratik Parlamento sistemini destekleyen bir aday. İnsan haklarına inanan biri. Yazdığı kitaplarını okuyarak öğrenebilirsiniz. Ekmeleddin bey doğru isim” dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Cumhurbaşkanı olması halinde demokratik parlamento sistemine karşın başkanlık sistemini kovalayacağını kaydeden Nihat Matkap; “Eğer Recep Tayyip Erdoğan Cumhurbaşkanı olursa şu an ki sınır ve yetkilerle tatmin olmayacak. Ki zaten bu ulusu Recep Tayyip Erdoğan temsil edemez” açıklamasında bulundu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here