“Bu Skandalın Tek Sorumlusu Siyasi İktidardır”

1
66

refik eryılmaz8CHP’li Vekil Eryılmaz, TBMM’de Geçtiğimiz Hafta İlimizde Meydana Gelen ‘TIR’ Olayı Hakkında Konuştu…

CHP Hatay Milletvekili Av. Refik Eryılmaz, TBMM Genel kurulunda Kırıkhan’da durdurulan ve aratılmayan silah yüklü tır ve Suriye sınırında yaşanan gelişmelerle ilgili CHP gurubu adına konuşma yaptı.

Yaşanan gelişmelerde hükümetin yanlış Suriye politikasının etkilerinin görüldüğünü ifade eden Vekil Eryılmaz; “Hükümetin izlemiş olduğu yanlış Suriye politikası hem Suriye halkına hem de bölge halkına büyük bir kaos ve sıkıntı yaratmıştır. 900 kilometrelik Suriye sınırında şu anda Birleşmiş Milletlerin terör listesinde yer alan radikal, köktenci silahlı grupların hâkim olduğunu görüyoruz. Devlet görevlileri, güvenlik kuvvetlerimiz sınırda devriye görevi bile yapamaz bir hâle gelmiştir.

Bugün, 900 kilometrelik sınır boyunca çalışır vaziyette bir tek gümrük kapımız kalmamıştır. Gümrük kapılarının Hükümetin desteğiyle silahlı radikal grupların eline geçmesiyle birlikte bölge büyük bir ekonomik krizin eşiğine gelmiştir. Ayrıca bölgede sınırların radikal grupların elinde olmasından kaynaklı çok ciddi güvenlik sorununun olduğunu da görüyoruz. Hükümet, Suriye’deki çatışmalara taraf olarak, Suriye’deki radikal, köktenci gruplara her türlü desteği sağlayarak, her türlü silah desteğini sağlayarak maalesef Suriye’de dökülen kandan da sorumlu olmuştur” dedi.

Devlet Yetkilileri Açıkça Suç İşlemişlerdir

Yeni yılın ilk gününde ilimizde yaşanan tır skandalına da değinen Milletvekili Eryılmaz; “2014’ün ilk gününde Hatay’da yaşadığımız bir skandalla 2014’e yine bir hukuksuzlukla başlamış olduk. Bu bir hukuk skandalıdır ve maalesef bu olayda devlet yetkilileri açıkça hukuka tecavüz etmişlerdir. Mahkeme kararına rağmen Cumhuriyet Savcısının görevini yerine getirmesine engel olan bütün devlet yetkilileri açıkça suç işlemişlerdir. Ayrıca şunu ifade edeyim: Bu olay uluslararası suç kapsamında değerlendirilmesi gereken bir olaydır. Zira aranmasına izin verilmeyen tırın taşıdığı silahların Birleşmiş Milletler tarafından terör listesine alınan radikal köktenci gruplara taşındığı yönünde vahim iddialar taşıyor. Bu olay üstü örtülemeyecek ve geçiştirilemeyecek kadar önemlidir. Maalesef, bu skandalla, Türkiye terör gruplarına silah desteği veren bir ülke konumuna düşürülmüştür. Bu skandalın tek sorumlusu siyasi iktidardır.

Bu tır olayı Hükümetin ilk vukuatı da değildir. Hatırlarsanız, kısa bir süre önce Adana’da da füze başlıkları ve değişik türde silah taşıyan tırlar yakalanmıştı. O olay da yargıya intikal etmişti. Biz bu olayların takipçisiyiz” diye konuştu.

1 YORUM

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here