“Bu Sistemin Başarısız Olacağı Başından Beri Belliydi”

0
58

eğitim-sen açıklama11Eğitim Sen Şube Başkanı Selçuk, 4+4+4 Sisteminin Değerlendirdi…

Hükümetin 2012-2013 eğitim öğretim yılında uygulamaya koyduğu 4+4+4 sistemi ile ilgili değerlendirmede bulunan Eğitim-Sen İskenderun Şube Başkanı Coşkun Selçuk, son günlerde basına yansıyan 60-66 aylık çocukların derse adapte olamadığı, uyum sağlayamadıkları yönündeki haberlere değinerek; “Hiçbir hazırlık yapılmadan eğitimde köklü değişime gidildi. Bu sistemin en başından beri başarısız olacağı belliydi” dedi.

Sorunlarla Dolu Bir Yıl…

Yeni sistemin, eğitimin ihtiyacından çok hükümetin ihtiyacı doğrultusunda bir proje olarak ortaya çıktığını öne süren Selçuk; “Kendi projeleri çerçevesinde dindar toplum oluşturma sistemini meclis üzerinden 4+4+4 ile hayata geçirmek istiyordu. Bu konuda pedagojik bir yaklaşım yoktu. Eğitim uzmanları ile eğitimin içeriği konusunda eğitimin başlama yaşı ile ilgili bir çalışma yapılmamıştır. Fiziksel koşullar bu yeni yasaya uygun değildir. 60 aylık çocukların oturacağı sıralar daha önce ilköğretim okulu olarak hizmet veren okullarda yoktu. Tuvalet ihtiyacını gidermeden, sınıflardaki öğrenci sayısına, öğretmen ihtiyacına hangi sınıfta haftada kaç ders okutulacağına dair bir planlama yapılmamıştı. Dolayısıyla geçen yıl sorunlarla dolu bir yıl olarak geçirildi” sözleri ile yeni sistemin başarısız olduğuna değindi.

Birçok Öğretmen Mağdur Oldu

İlimizde ve ilçemizde yaşanan sorunların da altına çizen Coşkun Selçuk; “İlimizde 4+4+4 sisteminin uygulanması büyük sorunlar yarattı. Geçen yıl içerisinde 700’e yakın öğretmenin norm fazlası olduğu gerekçesi ile görev yerleri değiştirildi. Bundan hem öğretmenler hem öğrenciler mağdur oldu. İl Milli Eğitim Müdürlüğüne yaptığımız bütün ısrarlara rağmen dönem ortasında öğretmenlerin yerlerinin değişmesi eğitime büyük bir darbe vurdu. Hatay’ın il olarak Türkiye genelinde çok geriye düşmesinde İl Milli Eğitim Müdürlüğünün katkısı büyüktür.

Okulların dönüştürülmesi Hatay ve İskenderun da sorunlar oluşturdu. İlkokul ve ortaokul değişimleri yapılamadı, bu yıl yapılan okul dönüşümlerinde birçok öğretmen arkadaşımızın mağduriyeti söz konusu. Gelecek yıl içerisinde okulların alacakları öğrenci sayısı okulların fiziksel durumu ve birçok sorunun çıkmasına sebep olacaktır. Bu dönüşümler sonucunda mağduriyetlerin en aza indirilmesi konusunda İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile görüşmelerimiz devam edecek” diye konuştu Selçuk, sorunları çözme yolunda gerekli girişimlerde bulunacaklarını da belirtti. Haber: Bilge Ülke GÜZEL

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here