Bu Kafayla Çok Zor (2)

0
25

Değerli okurlarım, bugün ‘Kondisyon ve Canlanmak İçin Ne Yapılmalı’ konusunu irdeleyeceğiz. Bu işten anlayanların söylediğine göre egzersiz yapmak; hem zihni açıyor hem de enerjiyi yükseltiyor. Bu işi özellikle açık havada yaptığınızda daha büyük ölçüde yarar sağlıyorsunuz ve de hızlı sonuç alıyorsunuz.

Yoğun trafik olan alanlarda temiz hava yerine egzoz teneffüs edersiniz. Özellikle açık havada, egzersiz yapanların kan dolaşımı hızlanır. Beyninize daha fazla kan pompalandığı için kafanız daha iyi çalışır ve bol oksijen olduğundan beyniniz de daha iyi beslenir.

Açık havadan amacımız şudur! Aşırı sıcak ve güneş göremeyen yerleri kastediyorum. Ağaçlık alanlar, korular, parklar, bahçeler. Sakın ola ki güneşin altında egzersiz ya da yürüyüş yapmaya kalkmayın. Hayatınızın hatasını yapmış olursunuz. Sporun içinden gelmeme ve uyarılarda bulunmama rağmen o hataya düştüm ve doktorlar bir hafta beni yürümekten men ettiler. Sakın güneşin altında yürümeyin.

Elverişli hiçbir yer bulamazsınız, sabah uyanır uyanmaz (hava koşulları da elverişli ise) yatak odanızın pencerelerini açın ve egzersiz yapmaya başlayın. Bu işi hafife almayın. En mecalsiz ve zor günlerinizde bile bu egzersiz enerjinizin yükselmesini sağlayacaktır.

Çalışan insanlar olarak, moral-motivasyonumuzun taban yapıp sıfırlandığı günlerde, kafa karışıklığı ve karamsarlığın kol gezdiği saatlerde -ki karamsar olmamak mümkün değil- insanlar borçtan yakınıyor, suratları asık. Yapılan zamlara tam alışmışken, bir de bakıyorsunuz ki benzine yine zam geliyor. Piyasa yine yükseliyor. Yetkililer ise kestirip atıyor. O zaman moral-motivasyon mu kalır?

Konumuz güncel ve de altyapısı güçlü. Üstelik egzersiz için çok söz var, hiç bitmez! Evet, özellikle kafanızın çok karışık olduğu ve karamsar duygulara kapıldığınız zaman, zihinsel ve bedensel olarak o sıkıntıdan kurtulma ihtiyacı duyarız. Zihinsel karışıklık, duyguların da karışmasına neden olur ve bunların sonucunda halsizlik, isteksizlik, yorgunluk, mızmızcılık halleri ortaya çıkar.

En önemli şeyin sağlık olduğunu sık-sık belirtiyoruz. Sağlıklı olursak her şey dilediğimiz gibi olur, olumsuzluklara da salim kafayla çözüm üretebiliriz. Be nedenle, en zor koşullarda bile, yani kendimizi son derece yorgun ve mutsuz hissettiğimizde bile dingin ve canlanmayı düşünmeliyiz. Dondurucu soğuk ya da tipi halinde kar yağmıyorsa sabahın ilk saatlerinde pencerelerinizi kapalı tutmayın, belli bir süre açık tutun ve egzersiz yapın. Kısa süre sonra değişikliği fark edeceksiniz.

Egzersizi, müzik eşliğinde yapabilme olanağınız varsa müthiş bir hadise olur. Heyecan duyar, mutlu olursunuz. Daha sonra ılık bir duş ve güzel bir kahvaltı! Enerjik bir insan olarak işine bakarsınız ve yaptığınız işten de haz duyarsınız.

Mutlu olun, mutlu kalın… SAYGILARIMLA

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here