“Bu İktidardan Ülkemizin Derhal Kurtulması Lazımdır”

0
61

kamil turan5Cumhuriyet Halk Partisi Hatay Milletvekili Aday Adayı Mustafa Kamil Turan; “Bu İktidardan Ülkemizin Derhal Kurtulması Lazımdır”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Hatay Milletvekili Aday Adayı Mustafa Kamil Turan, ülke gündemi ve hükümetin icraatları hakkında kısa bir açıklama yaptı. Ak Parti iktidarının politikalarıyla ülkenin daha fazla idare edilemeyeceğini savunan Turan, 7 Haziran seçimlerinin bu anlamda hayati öne taşıdığına vurgu yaptı.

Gelişmiş ülkelerde iktidarların, toplumsal muhalefetin sözcüsü olan sivil toplum örgütlerini göz ardı edemeyeceklerine işaret eden Turan; “Ülkemizdeyse düne kadar ileri demokrasi umudu dağıtan iktidar, basının, sendikaların, meslek odalarının ve sivil toplum örgütlerinin konuşmasına ve eleştirmesine tahammül edemiyor. İş adamları baskı altında ‘taraf olmayan bertaraf olur’ anlayışıyla gözdağı veriliyor. İç güvenlik yasasıyla demokrasiden gittikçe uzaklaşıyoruz. Ekonomik programlar disiplinden uzak ve keyfiyetle yürütülüyor. Ekonominin kalbi olan Merkez Bankasına her gün bizzat baskı yapılıyor. Ekonomi, hukukun işlemediği şartta yürütülemez.

İktidar Mental Yorgunudur!

İktidar kimseyi dinlemiyor, hırsları akıllarına egemen olmuş durumda. Tek dertleri ne olursa olsun iktidarda kalmak. İktidar bir nevi mental yorgunudur. Bu iktidardan ülkemizin derhal kurtulması lazımdır.

Özgürlük, adalet, eşitlik ve kardeşlik için CHP iktidarına ihtiyaç var. CHP’nin de iktidar için üretken, örgütüne ve halka güven veren kadrolar ile yenileşmeye ihtiyacı var. Ben bu nedenle 2015 seçimlerinde CHP Hatay Milletvekilliğine adayım. Milletvekili olduğum takdirde STK’larla sık-sık bir araya geleceğiz ve birlikte çalışacağız” diye konuştu.

CHP) Hatay Milletvekili Aday Adayı Mustafa Kamil Turan, aday listesine girememesi halinde partisi adına bir nefer gibi çalışacağının da altını çizdi. (Haber Merkezi)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here