“Bu Grubun Çalışmaları İle İlgili Kaygılarımız Daha da Çoğalmıştır”

0
64

türk eğitim-sen14Türk Eğitim Sen Hatay 2 Nolu Şube Başkanı Ahmet Akça, Akil İnsanların Toplantısını Değerlendirdi…

Geçtiğimiz hafta sonu kente gelerek çözüm süreci hakkında bilgilendirmelerde bulunan Akil İnsanlar heyetinin yaptıkları toplantıda karşılaşılan uygulamaların “Akil İnsanlar” grubunun yapmış olduğu faaliyetler ile ilgili taşınılan kaygıları destekler nitelikte olduğunu savunan Türk Eğitim Sen Hatay 2 Nolu Şube Başkanı Ahmet Akça; “Şüphe ve endişemiz artmış bu grubun çalışmaları ile ilgili kaygılarımız daha da çoğalmıştır” dedi.

Sendikalarının toplantıya davet edilmemesi ve sendika şube yöneticilerinin toplantıya girme isteklerinin reddedilmesini eleştiren Akça; “Bu toplantının halka açık olmayışı, katılmak isteyenlerinde içeri alınmayışı bu grubu buraya gönderenlerin halktan korktuklarını göstermektedir. Ayrıca bu toplantıyı organize edenler kapıda davetlileri karşılamak üzere herhangi bir görevli ve yetkili bulundurmayarak davetsiz misafirlerden kaçmışlardır. Karşılama görevinin polis memurlarına verilmesi gelenlerin yüzlerce polis ile karşılanması manidardır” dedi.

Toplantıya bazı sivil toplum kuruluşlarının neden davet edilmediğini merak ettiklerini kaydeden Akça; “Bu faaliyeti burada organize edenler bazı STK’ların buraya neden davet edilmediğini, eğer bu faaliyete katılmak için bir başvuru süreci yaşanmışsa bunun neden kamuoyu ile açıktan paylaşılmadığını açıklamak zorundadırlar. Yoksa bu grubun faaliyetleri ve bu süreç ile ilgili Türk Milletinden bir şeyler saklanmakta, Türk milletinin kaderi ile ilgili oyunlar mı oynanmaktadır?

Kamuoyu şunu iyi bilmelidir ki Türk Eğitim Sen olarak ülkemizin birlik ve beraberliğine katkı yapmayacak, ülkemizi bölünme sürecine götürecek, cumhuriyetin kazanımlarına zarar verecek, Atatürk İlke ve inkılâplarına gölge düşürecek faaliyetlerde bulunan her kim olursa olsun karşısında duracağımızı bildiriyoruz” diye konuştu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here