Akil İnsanlar İskenderunluları Dinledi

0
91

akil insanlar3Geçtiğimiz hafta sonu Hatay’a gelen Akil İnsanlar Akdeniz Heyeti, Antakya’dan sonra İskenderun’da da çözüm süreci hakkında bilgilendirmelerde bulundu.

Akil İnsanlar Heyeti Akdeniz Bölgesi Grubu, başkan vekili Lale Mansur, sekreter Tarık Çelenk, Kadir İnanır, Nihal Bengisu Karaca, Şükrü Karatepe, Muhsin Kızılkaya, Öztürk Türkdoğan ile Hüseyin Yayman Yelken Kulübünde gerçekleştirilen toplantıda çözüm sürecini anlattı.

Basın mensuplarının içeri alınmamalarına tepki göstermeleri sonucu heyet, toplantının bir bölümünde gazetecilerin bulunmasına izin verdi.

İlk olarak söz alan Akil İnsanlar heyeti üyesi sinema sanatçısı Kadir İnanır, halkı dinlemek için bu yola çıktıklarını belirterek; “Yıllardan beri tanıdığınız ben, asla bir siyasi organizasyonun içinde olmadım. Kimse bana siyasi söylemini söyletemez. Bu olay bana teklif edildiğinde, bu çalışma içerisinde özgür olacağımın garantisini aldım. Bu ülkenin başına gelmiş en büyük belanın çözümü için benim gibi toplumsal duyarlılığı olan bir sanatçının bir kenara çekilip ‘bana ne kardeşim, bu ülkeye ne olursa olsun’ karakterini kendime yakıştıramazdım. Sağlık problemlerime rağmen bu sorunun çözümü için sizlerin karşısına çıktım. Biz sizleri dinleyip rapor hazırlayacağız, burada sizi ikna etmeye çalışmak gibi bir amacımız yoktur. İskenderun halkının ne düşündüğünü öğrenmek için buradayız” diye konuştu.

Toplantıda heyet üyelerinin selamlama konuşmasının ardından basın mensupları dışarı çıkartıldı. Toplantı, kanaat önderlerinin, sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinin ve işadamlarının da yer aldığı 120 kişinin katılımıyla basına kapalı olarak devam etti.

TGB’den Akil İnsanlara Protesto

Öte yandan, Akil İnsanlar Heyeti Akdeniz Bölgesi Grubu, İskenderun’a gelişlerinde, yaklaşık 200 kişilik Türkiye Gençlik Birliği (TGB) üyesi tarafından protesto edildi. TGB üyeleri ellerinde Türk bayraklarıyla, heyetin toplantı yapacağı Yelken Kulübü’nün yakınlarındaki sahilde protesto gösterisi yaptı. Polisin geniş güvenlik önlemi aldığı protestoda, ‘Katil ABD işbirlikçi AKP’, ‘Kahrolsun AKP diktatörlüğü’, ‘AKP’nin akili bu şehirden defol’, ‘Türk Kürt kardeştir, akiller kalleştir’ sloganları atıldı.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here