“Bölünme Anayasasına Hayır Diyoruz!”

0
50

kardeşlik platformu4Kardeşlik Platformu Anayasaya Karşı İmza Kampanyası Başlatıyor…

İskenderun Savaş Karşıtı Kardeşlik Platformu, “Bölünme Anayasasına Hayır” kampanyası başlatacaklarını duyurarak, bu kapsamda bugün imza kampanyasının startını vereceklerini bildirdi.

İskenderun Savaş Karşıtı, Kardeşlik Platformu Başkanı Bayram Özarslan konuyla ilgili yaptığı açıklamada, anayasaya karşı olmalarının nedenlerini anlattı. Özarslan; “Amerika’nın emriyle aynı masaya oturan Tayyip Erdoğan ile Abdullah Öcalan “Yeni Anayasa” adı altında ülkemizi bölüyorlar. Cumhuriyetimizi ve laikliği ortadan kaldırıyorlar. Anayasadan Türk milletini sürüyorlar. Başkanlık sistemi getirerek Cumhuriyet ve üniter yapımızı ortadan kaldırıyorlar. İmranlı tutanakları, Abdullah Öcalan ile kendini BOP Eşbaşkanı ilan eden Tayyip Erdoğan’ın işbirliği halinde olduklarını ortaya koymuştur. Türküyle, Kürdiyle Türk milleti olarak buna izin vermeyeceğiz. Türk milletini ayaklar altına almak isteyenler, Türk milletinin ayakları altında kalacaklardır. AKP iktidarı yıkılacak, Milli bir hükümet kurulacaktır. Milli hükümet vatan ve millet düşmanlarından hesap soracaktır. Suçları sabit görülenler cezalandırılacaktır” diye konuştu.

Anayasaya karşı imza kampanyası başlatacaklarını da duyuran Özarslan; “‘Bölünme Anayasasına Hayır’ kampanyası başlatıyoruz. Kampanyanın bir parçası olarak 4 Nisan 2013 Perşembe günü (bugün) Saat: 12.30’da İskenderun’da havuzlu çarşıda 4-5-6 Nisan tarihlerinde imza masası halka açılacaktır. İmza masamıza tüm Sivil Toplum Örgütlerini, sendikaları, siyasi partilerimizi davet ediyoruz. Bölünme anayasasına karşı hep birlikte dur demek için sizi havuzlu çarşıdaki imza masamıza bekliyoruz” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here