Boks’ta Türkiye’nin Şampiyonları Belli Oldu

0
385

boks şampiyonası18Bu yıl İskenderun’da düzenlenen “Türkiye Büyük Erkekler Ferdi Boks Şampiyonası” Cumartesi günü yapılan final müsabakalarıyla tamamlandı. Oldukça çetin geçen müsabakaların ardından “Türkiye Şampiyonları” belli oldu. 10 sıklette 20 boksörün finale kaldığı maçlarda; 49 kiloda Khamza Nametov, 52 kiloda Muhammet Ünlü, 56 kiloda Selçuk Eker, 60 kiloda Volkan Gökçek, 64 kiloda Batuhan Gözgeç, 69 kiloda Önder Şipal, 75 kiloda Aldülkadir Köroğlu, 81 kiloda Cem Karlıdağ, 91 kiloda Seyda Keser ve +91 kiloda Ali Eren Demirez şampiyon oldu.

boks şampiyonası19

Büyük Erkekler Boks Şampiyonasını izlemek üzere, Ak Parti Hatay Milletvekili Orhan Karasayar, Türkiye Boks Federasyonu Başkanı Eyüp Gözgeç, İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil ve değerli protokol üyeleri salondaki yerlerini aldı. İskenderun halkının da yoğun ilgi gösterdiği maçlarda salon da adete yer kalmadı.

Şampiyonada madalya kazanan sporcular aynı zamanda milli takım kampına gitmeye de hak kazandılar. Uluslararası müsabakalarda ülkemizi temsil edecek sporcular öncelikle Azerbaycan’da düzenlenecek Avrupa Oyunlarına katılacak.

boks şampiyonası20

“Türkiye Büyük Erkekler Ferdi Boks Şampiyonası” müsabakalarında, karşılaşmaların adil bir şekilde yönetilmesi için 21 orta ve yan hakem, 5 jüri hakemi, 2 bilgisayar hakemi, 2 kronometre hakemi, 2 eldiven hakemi görev yaptı. Müsabaka alanında 1 doktor ve bir ambulans da hazır bulundu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here