“Bir Zamanlar İskenderun’da Küçük Bir Tren Varmış” Açılıyor

0
78

pm-sergi açılışı“Bir Zamanlar İskenderun’da Küçük Bir Tren Varmış” sergisi Prime Mall İskenderun’da açılıyor. İskenderun şehrinin altyapısının inşası için gerekli taşların nakliyesini sağlayan dekoviller (Ray aralığı 60 cm veya daha az olan, araçları buhar, hayvan veya insan gücüyle yürütülen küçük demiryolu) ve dekovil hatları, araştırmacı yazar Mert Sandalcı’nın yıllardır biriktirdiği 34 adet kartpostal ve fotoğrafla, 12 Aralık Perşembe günü (bugün) saat 16.00’da Prime Mall İskenderun’da açılışı yapılacak olan sergiyle gün ışığına çıkıyor. Sergide 1910-1930 yıllarına ait kartpostalların dışında, 1911 yılına ait dev bir İskenderun panoraması ve haritalar yer alıyor.

İskenderunluların, geçmişte şehirlerinin kurulması için çalışan bu minik trenlere olan vefa borcunun ödenmesi için yapılan tüm çalışmaların sponsorluğunu üstlenen Prime Mall tüm İskenderunluları 12-31 Aralık tarihleri arasında yapılacak sergide ağırlayacak.

Serginin açılışı sırasında konu ile ilgili sınırlı sayıda basılan “Bir Zamanlar İskenderun’da Küçük Bir Tren Varmış” adlı kitabın tanıtımı da yapılacak.

Araştırmacı-Yazar Mert Sandalcı Kimdir?

1958 İstanbul doğumlu yazar, asıl mesleği olan İnşaat Mühendisliğini şantiye şefi olduğu II. Boğaz Köprüsü İnşaatının bitiminden sonra bırakmış, bilimsel koleksiyonculuk ve araştırmacı yazarlıkla uğraşmaya başlamıştır. Türkiye’nin en ciddi eczacılık tarihi arşivine sahip Sandalcı, Eczacılık Mesleği Onur Ödülü, Hacı Hamdi Bey Ödülü ve Altın Havan ödlü sahibidir.

9 Ciltlik “Belgelerle Türk Eczacılığı” adlı anıtsal eserin dışında farklı konularda çalışmaları da bulunmaktadır. Max Fruchtermann Kartpostalları, Feyz-i Sıbyan’dan Işık’a Feyziye Mektepleri, Sana’nın 60. Yılı, Novartis’in 10. Yılı, Eskişehir Eczacılık Tarihi, Biraya Dair, Kağıthane- Kemerburgaz- Ağaçlı-Çiftalan Demiryolu, eserlerinden bazılarıdır.

Yazar halen 3 ayrı üniversitede öğretim görevlisi olarak çalışmakta ve farklı konularda eserler vermeye devam etmektedir.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here