Bir Hasta, Bir Doktor ve Bir Buket Çiçek… 

0
333

Yaşamda, kimi olumsuz gelişmelerin yanında bazı güzellikler de var. Ülkemiz genelinde sağlık çalışanlarına, hemşirelere ve hekimlere sarf edilen kötü sözleri, fiziki saldırıları zaman-zaman üzülerek görüyor, televizyonlardan izliyoruz. Bu olumsuzlukları tersine çeviren duyarlı kişiler ve hastalarda mevcut. İşte bu hastalardan biri de İskenderun’da yaşayan Celal Polatçı amcamız.  

Emekli Kadastro Müdürü Celal Polatçı, göz hastalığı nedeniyle Yeni Devlet Hastanesi’nde şifa bulmaya çalıştı. Emekli Müdür Polatçı’ya önce teşhis koyan, sonrada Keratit tedavisini başarıyla gerçekleştiren Opr. D. Aşan Buhara Şavata, kayda değer bir biçimde hasta memnuniyeti sağladı…

*Opr. Dr. Aşan Buhara Şavata’ya Buket Sunuldu

Emekli Kadastro Müdürü Polatçı, belli bir sürede eski göz sağlına kavuşunca, bir hasta olarak kendisine şifa veren doktorunu onure etmek üzere hekimine bir buket çiçek sundu. Celal Polatçı; “Türkiye genelinde banko görevlilerimize, ambulans sürücülerine, hastane güvenlik personelimize, erkek veya bayan hasta bakıcılarımıza, hemşirelerimizle birlikte doktorlarımıza yönelik kimi olumsuzlukları ve şiddet olaylarını görünce üzülüyordum. Ben de kendi adıma memnuniyeti ve madalyonun bir de diğer yüzünü göstermek istedim.

Sağlık ordusunun şifa dağıtan, ilgili ve doğru tedavi uygulayan başarılı uzman göz hekimi Opr. Dr. Aşan Buhara Şavata’ ya şükranlarımı sunmak, memnuniyetimi ifade etmek üzere bir buket çiçek sundum. Biz hastalar veya normal kontrollerini gerçekleştiren bireyler, memnuniyet aldıkları tedavileri bir şekilde kamuoyuna duyururlarsa, sağlık çalışanlarının ve doktorlarımızın çalışma morallerine önemli katkılar sağlarlar ve her bir sağlık çalışanının, her bir hekimin daha bir özveriyle çalışmasına vesile olabilirler.

Ben uzman hekim Opr. Dr. Aşan Buhara Şavata’nın isabetli teşhis ve tedavisiyle kısa zamanda şifa buldum. Kendisine bir kez daha teşekkür ediyorum. Aşan hocama çalışmalarında başarılar diliyor, gelecekte çok daha önemli başarılara imza atmasını temenni ediyorum” diye konuştu.

*Uzman Doktor Aşan: “Kurumum ve Kendi Adıma Mutluyum”

Buket sunumuna teşekkür eden Opr. Dr. Aşan Buhara, mütevazı tavırlarla buketi kabul ederken; “Her bir hekim arkadaşım gibi görevimi yaptım. Şifa vermeye çalıştım. Hasta memnuniyetini sağladığım için kurumum ve kendi adıma mutluyum. Duyarlı hastamız Celal Polatçı amcamıza teşekkür ediyor ve kendisine bir kez daha sağlık diliyorum” dedi.

*Doktor Hanımı Biraz Araştırdım

Şifa bulan hastadan, hekime çiçek sunumuna şahit olduktan sonra Opr. Dr. Aşan Buhara Şavata’yı biraz araştırmak istedim. Aşan hanım, ünlü sinema oyuncusu ve yönetmen Gani Rüzgar Şavata’nın kızı. 1984 Malatya doğumlu. 2002 yılında ÖSYM Bursu ve derece ile İstanbul Bilim Üniversitesi’ni kazanmış ve 2009 da buradan mezun olmuş. 2010 ve 2012 yıllarında Trakya Üniversitesi’nde ihtisasa başlamış. 2012 ve 2015 yılları arasında da Çukurova Üniversitesi’nde ihtisasını tamamlamış. 2015 yılından bu yana da yaklaşık 6 yıldır İskenderun Yeni Devlet Hastanesi’nde Göz Hastalıkları Uzman Doktoru olarak görev yapıyor.

Sempatik uzman hekim Aşan Buhara Şavata’nın sertifika ve kursları ise şöyle;

2015 yılı 51. Ulusal Kongre, 2016 yılı 52. Ulusal Kongre, 2017 yılı 53. Ulusal Kongre,2018 yılı52. TOD Ulusal Kongre, 2018 Kapak hastalıkları Oküloplastik Cerrahi Kadavra Kursu. 2018 Periokuler Kozmetik yaklaşımları Botulinum Toksin ve Dolgu Uygulamaları.

Aşan Şavata tenis oynuyor, resim yapıyor ve Reformer Pilates yapmaktan keyif alıyor. Doktor Aşan’ın, Dilruba (8) ve Dilara (6) adlı iki kızı var. İşini severek yapıyor. Hasta memnuniyetine önem veriyor. Onlar memnun olunca kendisi de mutlu oluyor.

*Polatçı ve Şavata’ya Teşekkürler…

Bu vesileyle bizi güzelliklerde bulaştıran bu ikiliye teşekkür etmek isterim. Usta haritacı Celal Polatçı müdürüm, nam salmış mesleki beceri ve başarısına incelik ekleyerek, sağlıkçıların ve hekimlerin motivasyona katkı veren bir davranışla, bize hasta, hekim diyalogunun bir buket çiçekle de taçlanabileceğini göstermiş oldu. Yüreğine sağlık Celal Polatçı müdürüm. Çok teşekkürler.

Başarılı hekim Aşan Şavata’ya gelirsek. Size de çok teşekkürler doktor hanım. Tedaviniz gibi hasta ilişkiniz de mutlu sonla bitti. Çiçekle, karşılıklı gülümsemeler ile gözlerimize, güzellikler naklettiniz. Var olun. Sağlık ve başarıyla kalın…

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here