Bilim Tırı Kışla’da!

0
272

ikem bilim tırı1İkem Koleji, İskenderunlu Öğrencileri Bilimle Buluşturuyor

Özel İkem Koleji, 2012-2013 Eğitim-Öğretim yılında alarak tefrişini tamamladığı ve Bilim Şenliğinde öğrencilerine sunduğu Bilim Tırını şimdide İskenderunlu öğrencilerle buluşturuyor.

2013-2014 Eğitim-Öğretim yılının sosyal sorumluluk projesi olan Bilim Tırının İskenderun’la buluşması projesinin ilk adımı atıldı. İkem Bilim Tırı, önceki gün Kışla İlköğretim Okulu öğrencileriyle buluştu. Bilim Tırı burada büyük heyecan ve coşkuyla karşılandı.

Hedeflerinin bilime uzak öğrencileri bilimle buluşturmak ve bilimi sevdirmek olduğunu söyleyen Fen Bilgisi Öğretmeni Jülide Yıkıcı koordinesinde oluşan Bilim Tırı Ekibinin yaptığı deneyler öğrenciler tarafından büyük ilgi gördü.

ikem bilim tırı2

Bilim Tırı içerisinde yapılan deneyleri önce izleyen Kışla İlköğretim Okulu öğrencileri, sonra uyguladılar ve eğlenerek öğrendiler. Basit makine düzeneği ile ağırlığının altı da birini kaldırdılar, radyometreyi inceleyerek güneş enerjisiyle fanların dönüşünü incelediler. Mikroskobu tanıyarak bir hücre örneği inceleme imkânına sahip oldular. Böylece bilime ne kadar yakın olduklarını hissettiler.

Okul İdarecilerinin ve öğretmenlerinin etkin katılımlarıyla tüm gün devam eden etkinlik, her ay yeni ve farklı bir okulu bilimle buluşturmayı hedefleyerek son buldu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here