Bilgin; “Taş Ocaklarını Yaşam Alanlarımızın İçerisinde İstemiyoruz”

0
137

ABA-DER Başkanı Duran Bilgin; “Taş Ocaklarını Yaşam Alanlarımızın İçerisinde İstemiyoruz”

Abacılı Yörük Türkmen Derneği (ABA-DER) Başkanı Duran Bilgin, Amanoslarda yapılması planlanan taş ocaklarına karşı yöre halkının yanında yer aldıklarını, yaptığı bir açıklama ile kamuoyuna duyurdu.

Taş ocaklarının, orman yangınlarından daha büyük bir felaket olduğunu savunan Bilgin; “08.04.2021 tarihinde Akçay’da yapılan ÇED toplantısına istinaden, Abacılı Yörük Türkmen Derneği (ABA-DER) olarak, dünyanın en fazla endemik bitki çeşitliliğinden biri olan Amanosların taş ocağı yapılması nedeniyle zarar görmesine karşı olduğumuzu belirterek çevre konusunda gerekli özenin gösterilmesi gerektiğini ve bu konuda Bekbele,  Akçay, Bitişik, Kavaklıoluk, Denizciler, Orhangazi halkının yanında olduğumuzu, beraber hareket edeceğimizi belirterek tüm kamuoyuna saygıyla ilan ederiz.

Taş ocaklarının, orman yangınlarından daha büyük bir felaket olduğu düşüncesindeyiz. Bizler insan olarak en büyük sorumluluğumuz, tabiat güzelliklerini korumak, bizden sonra gelecek olan nesillere ve doğadaki tüm canlılara yaşanılabilir bir dünya, doğal çevre bırakabilmektir. Çevreye olan duyarlılığımızın yanı sıra, gelişmelere karşı olmadığımızı ancak, doğanın tahrip edilmesine şiddetle karşı olduğumuzu vurguluyoruz” şeklinde konuştu.

Doğayı tahrip eden ve insan yaşamını olumsuz etkileyen taş ocaklarına karşı olduklarını önemle vurgulayan Bilgin; “Sonuç olarak, taşocakları için yapılan patlatmaların açığa çıkardığı toz, oluşturduğu hava kirliliği -gürültü kirliliği, tıraşlamayla bitki örtüsünün tahribatı, yeraltı su tabakasında bozulmalar, fotosentez ve meyve oluşumunu etkilemesi, heyelan riskinin tetiklenmesi gibi birçok olumsuz etkisi bulunan bu taş ocaklarını köy sahalarımızın, yaşam alanlarımızın içerisinde istemediğimizi ABADER olarak kamuoyuna ilan ediyoruz.

İl olma yolunda emin adımlarla ilerleyen İskenderun’a bu taş ocaklarının yakışmadığını belirtip; siyasilerden ve yönetici büyüklerimizden konunun üzerinde özenle durmalarını bekliyoruz” diye konuştu. (Haber: İlyas Edip TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here