Berber ve Kuaförler 1 Ekim’den İtibaren Pazar Günleri Kapalı Olacak

0
25

İskenderun Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Nurettin Tabaş, Hatay Valiliği Ticaret İl Müdürlüğünün aldığı karar doğrultusunda, tüm esnaflarının Pazar günleri kapalı olacağını duyurdu. Tabaş, yaz mevsiminde düğün, nişan, davet ve organizasyon sezonu olması sebebiyle Haziran, Temmuz, Ağustos ve Eylül aylarında, kuaför ve berber salonlarının, Pazar yerine Salı günleri kapalı olması talebiyle ilgili başvuruda bulunduklarını da sözlerine ekledi.

Alınan karar doğrultusunda 1 Ekim 2022 tarihi itibariyle salonların Pazar günleri kapalı olacağını kaydeden Tabaş; “Bilindiği üzere Ticaret Bakanlığınca ülke genelinde tüm berber, kuaför ve güzellik salonlarının haftanın 1 günü kapalı olması kararı alınmıştır. Bu karar doğrultusunda esnaflarımızla yaptığımız istişare doğrultusunda tatil gününün Pazar günü olmasına karar verilmiştir. Bu uygulama; esnafın sosyal hayatının daha iyi olmasına, eşi ve çocuğuna vakit ayırmasına olanak sağlayacaktır.

Türkiye geneli yapılan toplantılar sonucunda esnafların %80’i Pazar gününün tatil olmasını istemiştir. Bazı il ve ilçelerimizde de Ekim, Kasım Aralık, Ocak, Şubat, Mart, Nisan ve Mayıs aylarında Pazar günü, Haziran, Temmuz, Ağustos ve Eylül aylarında da salonların Salı günü kapatılacağı bilgisine ulaşılmıştır. Bu uygulamanın Hatay bölgesinde de uygulanması için gerekli mercilere başvuru yapılmıştır. Bu uygulama kabul edildiği takdirde tüm esnaflarımızın ve kamuoyunun bilgisine sunulacaktır. Şu an için Hatay bölgesinde alınan karar Hatay Valiliği Ticaret İl Müdürlüğünün almış olduğu karardır. Bu kararda 01.10.2022 tarihi itibarı ile berber, kuaför, ağda ve güzellik salonlarının Pazar günü kapalı olması kararı alınmıştır.

Bu nedenle 02.10.2022 tarihi itibarı ile işyerlerimiz Pazar günleri kapalı olacaktır, bilginize sunarız. Karara uymanız önemle rica olunur. Hepinize hayırlı işler bereketli kazançlar dileriz” şeklinde açıklamalarda bulundu. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here