Beni Duyuyor Musun?

0
75

Sanat Yazısı

Değerli okurlarım, “Not Defterimden” makalelerimi beğenmiştiniz ya. Bugünün anısına yine bulduğum o not defterinden bazı alıntılar yapacağım…

“Nur cemalli, güzel sevgili… Gönlünle, görünüşünle, endamınla, hasılı varlığınla ve bende zerre kadar eksilmeyen sevginle, beni baştan yaratmanla, huzur vermenle, seni her anışımda gönlümü huzurla dolduran yaratılmışların en güzeli;

Bugün hakkında seni bilgilendirmem gerekmiyor artık. Bugün yani Sevenler Günü senin şahsında sevenlere aittir. Hangi koşulda olursa olsun bu özel gün sen ve senin gibiler içindir…

Yıllar sonra “Sevenler Günü”nün tarihçesi yazıldığında, senin varlığın gündem oluşturacaktır. Buna layıksın… Elimden başka bir şey gelmiyor. Bir de dualarım. Eminim sana ayan oluyordur. Mademki bugün seninle anlam kazanıyor. Ben inanıyorum ve sen de inan ki kadere doğrudan etki edensin. O zaman inanmalısın ki; bitmez tükenmez bir hazinesin.

Aynı zamanda, samimiyetin, dürüstlüğün, buğulu bakışların, can dostluğun, vefalı oluşun, nezaketin, sevgin, yaklaşımınla güzellikler kattın ve hala da öylesin.

Dün de, bugün de, yarınlarda da, varlığınla mümkün olmayacak şeyler hemen kolaylaşıyor. Şu aralar pek gözükmese de insanlar arasındaki erdem, fazilet, sadakat, sende mevcut olduğundan daha bir estetik oluyor, daha bir güzelliğe bürünüyor.

Sen ömrümde gördüğüm en güzel ilkbaharsın. Orada ol yada burada ol, seninle her şeyi fark ediyorum. Sevgi, mutluluk, güzellikler seninle çok daha güzel yaşanıyor. Her şeyi seninle fark ediyorum, seninle güncelleştiriyorum.

Yaratılmışların en güzeli, en zarifi;

İyi ki gönlümdesin, iyi ki hep seni düşünüyorum. Düşlerim seninle dopdolu. İyi ki sen varsın ve seninle, varlığınla çoğalıyorum. Senin için bazı şeyler yazarken, oraya gelmiş gibi oluyorum. Yani sende kayboluyorum…

Bunları uzun yıllar önce yazmıştım ama bir türlü yayınlayamadım. Sonunda pişman olmanın bir anlamı var mı? Kimselere verilemeyecek hesabım yoktur. Seninle olmanın, Kubbe-i Arz’da patlayan bir yıldızı yakalamakla eşdeğer olduğunu kimselere anlatamam ki. Ayrıca buna gerek de duymuyorum.

Allah’ın sevgili kulu, iyi ki varsın, varlığım varlığınla değer kazanıyor. Sana benzeyen güzel günler bizimle olsun. Yüreğindeki sevgiyle kal. Daima benimle ol. Bende yaşa sonsuza dek…

Sana ait özel günün kutlu olsun. Allah’ın selamı üzerine olsun!
Bir yazarın not defterinde aynen bunlar vardı, hiç değiştirmedim.

Mutlu olun, mutlu kalın… SAYGILARIMLA

Gönül Köşemden

En Uzun Yolculuğa Çıkarken

Değerli okurlarım, ölümle yüz yüze gelenlerin, kendimde dahil olmak üzere en uzun yolculuğa çıkmaya hazırlananların, kısaca ölüm döşeğinde yatanların neler düşündüklerini hep merak etmişimdir.

Kişinin aklından neler geçecek ya da neler geçmektedir. Bu duygu ve düşünceleri kimse bilemez. Çünkü bu duygu ve düşünceler o kişiyle birlikte sonsuzluğa uğurlanır. Bazı şeyleri düşünmüş olsa bile, başında bekleyenler ölümünün an meselesi olduğunu düşünenler, acaba bunu fark edebilir mi? Ölüme aday olanın neler düşündüğünü bilebilirler mi?

Mideme düşkün değilim ama bir anı olarak şunları bütün samimiyetimle söylemek istiyorum. Hayatımın en güzel yılları yalnızlıkla geçti. Nereden bakılırsa bakılsın tam yirmi yıl. Kendime yaptığım en kaliteli yemek, sahanda yumurta ve salata. Bunları düşünürken ölüm döşeğinde hafifçe kımıldasam, tebessüm eder gibi yapsam, başımda üzüntü ile bekleyenler şöyle düşüneceklerdir; “ölüm iyiliği, ölüm hali, son anları” aynen böyle düşüneceklerinden eminim. Zor şartlar altında yaşamaya çalışırken beni anlamayanların gözyaşlarından ve hatta “İyi insandı” demelerinden bile rahatsız olabilirim. Ne de olsa tanımadığım bir melek tepemde vaktini beklemektedir.

Ölüm halinde olanların neler düşündükleri ilginç olabilir. Uzun bir yol kat ettiğini ve daha uzun bir yola çıkacağını, aynı zamanda işlediği günahları düşünüp, gideceği yerde bunların hesabını nasıl vereceğini düşünür, bu korkuyu mu yaşar? Ya da yaşamında yapmadıklarının pişmanlığını mı duyar? Bunlar varsayım olmakla beraber kimsenin bilmediği düşünceleri, sevabı, günahı kendisiyle beraber oraya gider.

Günlerce ölümle pençeleşmeyi aklımdan bile geçirmiyorum. Olacaksa hemen olsun. Başımda bekleyenleri daha fazla üzmeye hakkım yok.

Ölüm döşeğinde konuşabilecek durumdaysam şunları söyleyeceğimden kesinlikle eminim. Bazılarını sağlıklıyken söylemiştim, ısrar da etmemiştim. Malım; giysilerim kıymetlidir kolay kolay eskimez. Hep beyaz gömlek giyerim. Başımda ağlayanlara gömleklerim ütülendi mi? Yaka ve manşetlerine dikkat ettiniz mi? Gardroptan mevsimine, havanın durumuna göre elbise seçerim. Bu konuda da zevkim üst düzeydedir. Başımda bekleyenlere, yakınlarımın çoğuna güzel ve temiz giyinmelerini sağlık vermiştim daha önceleri.

O dakikadan sonra beni dinleyip dinlemediklerinden emin değilim. Kendileri bilir. Giysilerim onlara kalsın. Çıplak geldim, çıplak giderim.

Şiirlerim şurada, makalelerim, röportajlarım ve bunların hepsini istif ettim. Atatürk, Ecevit, Çanakkale,  6 Ocak, Sevenler Günü ve de diğerleri. Bunların hepsi göz nuru, beyin ürünü ve sakın ola ki atmayasınız.

Bunları herkes okusun, benden sonra bile geç kalmış sayılmazlar. Evinizden ekmeğinizi eksik etmeyin, yoksullarla paylaşmayı bilin.

Unutmadan şunları da söylemek istiyorum… Sizlere göre kağıt parçası olan o eserleri atacaksanız sakın atmayın. Bir kutuya doldurun. Daktilomu, şiirlerimi, makalelerimi benimle birlikte mezarıma koyun. Bunlar o anda düşünüp de söyleyemedikleri olabilir.

Gazeteci, yazar ve şairin başka beklentisi yoktur, son nefesini verir. Yüzünde öylesine mutlu bir ifade vardır ki o gazetecinin, öldüğü anlaşılmamıştır bile. Yakınları gözyaşı dökerken, merhum anılarının verdiği keyifle, yanına aldığı eserlerinin huzuruyla en uzun yolculuğa çıkar. Orada kendisini bir muhterem beklemektedir. Bundan kesinlikle emindir.

İnsanlar yedikleriyle değil, yaptıklarıyla anılırlar…

Mutlu olun, mutlu kalın… SAYGILARIMLA

Günün Nabzı

Sevenler Günü

Bugün özel bir gündür. Neyi seviyorsanız ona biraz daha yaklaşın. Kendinizle, köpeğinizle daha yakından ilgilenin. Denizi, doğayı, sevgiyle izleyin, iç içe olun. Toprak anaya hürmette kusur etmeyin. Terleyinceye kadar onunla haşir neşir olun. Sonunda onunla koyun koyuna yatmayacak mıyız? Akrabalarınıza, dostlarınıza selam verin. Bugün Sevenler Günü’dür, her şeyi sevin…

Günün Sözü
Sevgi Bol Giysidir, Herkese Olur, Uyar.

Öcal’dan İnciler
Sevgi Gerçektir, Göstermelik Olmaz!

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here