Belenli Öğrenciler, Erasmus+ Projesi Kapsamında Yeniden Avrupa’daydı

0
50

Avrupa Birliği (AB) Erasmus+ Programı kapsamında 2-10 Nisan 2022 tarihleri arasında Romanya’nın Köstence şehrinde gerçekleştirilen ve Belen Kaymakamlığının da ortak olduğu “What brings us herE+” adlı proje, 9 gencimizin katılımı sağlanarak tamamlandı.

Romanya’dan ‘Asociatia ASALT’ adlı kuruluşun ev sahipliğini üstlendiği ve Türkiye’den Belen Kaymakamlığının da ortaklığı ile düzenlenen eğitimde Türkiye, Litvanya, Bulgaristan, Hırvatistan ve Romanya’dan toplam 38 genç aktif olarak yer aldı.

8 gün süren yoğun eğitim programının temel amacı, farklı kültürlerden gelen gençlerin ortak bir paydada buluşturarak, çok güzel ürünler ortaya koymaları, farklı gelenekleri öğrenmeleri ve kültürel çeşitlilikleri birleştirip hem tiyatral hem müziksel eserler sunmaktı.

Yeteneklerini Artırmaya Yönelik Çalışmalar

Katılımcılar Proje boyunca; takım çalışmaları, açık hava etkinlikleri, yeni şarkılar, tiyatrolar, rol oyunları, tartışmalar, vaka çalışmaları gibi yaygın eğitim yöntemlerine dayalı çalıştaylar ile proje teması etrafında yeteneklerini artırmaya yönelik çalışmalarda yer aldılar.

Proje konusuna ek olarak, kültürler arası farklılıkları keşfetme, farkındalıkları artırma ve saygının geliştirilmesi amacıyla katılımcı ülkelerin kültür ve geleneklerinin tanıtıldığı, yöresel dansların gösterildiği, kültürel lezzetlerin sunulduğu kültür geceleri düzenlendi. Türk kültürünün bir parçası olan Bağlama, Kına gecesi, Zeybek, Damat halayı gibi dans ve görsel şölenler diğer katılımcılara unutulmaz anlar yaşattı.

Proje sonunda Türkiye’yi temsil eden 9 gencimiz Erasmus+ Gençlik Değişimi Projesine katılımlarının sonucu olarak bütün Avrupa ülkelerinde geçerliliği olan ve bir yaygın eğitim belgesi olan “Youthpass” sertifikalarını alarak ülkelerine döndüler.

Belen Kaymakamı Hayrettin Baskın, Erasmus+ projelerinin önemini vurgulayarak, söz konusu projelerin gençler için büyük bir fırsat olduğunu, bu projelerle gençlerin sosyal, kültürel ve dil öğrenimi açısından kendilerini geliştirme imkânı bulduklarını belirtti. Kaymakam Baskın, ülkemizi ve Kaymakamlığı en iyi şekilde temsil eden 9 gencimize ve proje koordinatörü Yeliz Sevim’e teşekkürlerini de iletti. (Haber Merkezi)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here