Belen Sulama Havuzlarına Kavuştu!

0
307

belen sulama havuzu1Kömürçukuru Mahallesindeki Sulama Havuzlarının Açılışı Yapıldı

Belen Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğünce hazırlanan ve Mart ayında Köylere Hizmet Götürme Birliğince ihale edilerek uygulanan 20 Sulama Havuzunun Modernizasyonu Projesi çerçevesindeki uygulamalar yerinde incelenerek açılışı yapıldı.

Belen Kaymakamı Abdülaziz Aydın, Kömürçukuru Mahallesine bağlı mezralarda bahçecilik yapan 20 çiftçinin 50 metreküp havuzlarının mebran ile 200 ton su alacak şekilde yaptırıldığını ve bu yolla üretimin % 30-50 oranında artırılmasının hedeflendiğini kaydetti. Kaymakam Aydın, kullanıma hazır hale getirilen 20 sulama havuzun modernizasyon projesi finansmanının da İl Özel İdaresi bütçesinden sağlandığını açıkladı.

Gönüllü Köy Korucularına Sertifika

Öte yandan, Kömürçukuru ve Çerçikayası Mahallelerinde görev yapmakta olan Gönüllü Köy Korucularının hayat şartlarının iyileştirilmesi çalışmaları çerçevesinde, Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünce Mesleki Eğitim kursu olarak Kömürçukuru Mahallesinde açılan “Katı Yakıtlı Kalorifer Ateşçiliği” ve “Ağaç Kesme ve Boylama Kursu”nu tamamlayan 21 Gönüllü Köy Korucusuna sertifikaları verildi.

Sertifikalar, Gönüllü Köy Korucularına Belen Kaymakamı Abdulaziz Aydın tarafından törenle teslim edildi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here