Belediye Meclisi Toplandı

0
53

belediye meclisi (27)Şandır; “Yoğun Saatlerde Çalışmalar Durdurulmalı”

İskenderun Belediye Meclisi, gündemlerindeki konularını görüşmek üzere dün belediye meclis salonunda çoğunlukla toplandı. Hayati Çepni’nin başkanlığında toplanan mecliste gündem dışı söz alan MHP Grup Başkanvekili Garip Şandır, şehir merkezinin en işlek caddelerinin yoğun olduğu saatlerde çalışmaların yapılmasının yanlışlığına bir kez daha dikkati çekti.

Önceki oturumun gündem maddesinin zabıt özetinin oylanmasının ardından gündem dışı söz alan MHP Grup Başkanvekili Şandır; “Şehir merkezinde yapılan kazı çalışmalarında iş makineleri yolları tıkıyor. Bu konuyu birkaç kez daha gündeme getirmeme karşın, inatla belediye idaresi bu konuda hiçbir şey yapmıyor. Sizlerden istediğimiz bari şehir merkezinin işlek caddelerinde trafiğin en yoğun olduğu 15.00-19.00 saatleri arasında, iş makinelerini ve de bakkala, manava erzak getiren kamyonları o saatlerde o caddelere sokmayın. O kadar diyoruz ama bize inat mı bilmem, bu konuda hiçbir şey yapılmıyor.

Benim bildiğim işlek caddelerde kazılar gece yapılır sabaha bir şey bırakılmaz. Bu işten faydalananlar var. Araç yıkamacıları, yağlamacılar, ön düzenciler ve araba tamircileri sayın başkanımıza dua ediyorlar. Şunu da unutmadan söyleyeyim, evlerinin camını her gün silmek zorunda kalan kadınlarımızda dua ediyorlar. Altyapı çalışmalarında vatandaşa bu eziyet yapılır mı? Ayıp ya!” dedi.

Daha sonra MHP Grup Başkanvekili Şandır’ın, Pınarbaşı köprüsünden Çankaya mezarlığına kadar olan sokağa Koruyucu Ömer Salık’ın adının verilmesi için meclise sunduğu önergeye Ak Parti ve DP’lilerden destek geldi. Gezi Parkında hayatını kaybedenlerin anısına kurulmuş veya kurulacak olan bir parka “Demokrasi Parkı” adının verilmesi içinde CHP kanadı tarafından önerge verildi. Her iki önergenin de gündeme alınması oy çokluğu ile kabul edildi.

İskenderun Belediye Meclisi, gündem dışı konuşmaların ardından 30 maddelik gündem görüşmelerini sürdürdü.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here