Belediye Meclisi Toplandı

0
70

belediye meclisi (54)Sonay; “Siyasi Çıkarlarımızı Bir Tarafa Bırakıp Memlekete Hizmet Konusunda, Birlikte Hareket Etmeliyiz”

İskenderun Belediye Meclisi gündeminde bulunan konuları görüşmek üzere Belediye Başkan Vekili Kemal Sonay başkanlığında Belediye Meclis Salonunda toplandı. Yapılan toplantıda, gündem maddeleri görüşülerek, karara bağlandı.

Gürsel Mahallesi Arsuz yolu yağmursuyu drenaj kanalı, Mustafa Kemal Mahallesi Migros arkası Hasan Ali Yücel Caddesi yağmursuyu drenaj kanalı, Liman B kapısı karşısındaki yol yağmursuyu drenaj kanalı, Deniz İkmal Komutanlığı sahasındaki tesisler ve Modernevler mahallesi kanalizasyon olmayan yerlerin kanalizasyon tesislerinin yapılması ve bağlantısı olmayan yerlerin bağlantılarının yapılması ile ilgili toplantının 5. gündem maddesi ile ilgili konuşan Belediye Başkan Vekili Kemal Sonay, “Bu memleketin konusu. İskenderun için böylesine önemli konuda gerçekten ciddi anlamda düşünüp, ciddi karar almak zorundayız. Çünkü hepimiz İskenderun halkına karşı sorumlu, seçilmiş insanlarız. Bu sorumluluğumuzun bilinciyle hareket ederken hislerimizi, duygularımızı ve siyasi çıkarlarımızı bir tarafa bırakıp memlekete hizmet konusunda, hepimizin ortak projelerde, bugüne kadar olduğu gibi, bundan sonra da birlikte hareket etmeliyiz. Bu kararın da, gerçekten memleket için önemli bir karar olduğu bilinciyle oy kullanmanızı rica ediyorum” dedi.

Belediye Meclisi, 3 Mayıs 2013 Cuma günü saat 14.00’da toplanmak üzere oturumu kapatırken, toplantıda gündem maddeleri şu şekilde karara bağlandı:

“1-Gültepe Mahallesi 422 Sokağa Hakkâri Şemdinli’de şehit olan Piyade Uzman Onbaşı Mehmet SUAY’ın isminin verilmesi ile ilgili Bilgi İşlem Müdürlüğü teklifi hakkındaki İmar Komisyonu Raporu işaret usulüyle yapılan oylamada oybirliği ile kabul edildi. 2-Denizciler Belediyesi Şirinyurt Mahallesi 54 Sokak üzerinde bulunan bitişik mıntıkası 1632 nolu parseldeki mülkiyeti Denizciler Belediyesine ait olan 244,65 m2’lik hissenin satışı ile ilgili Denizciler Belediye Meclisinin aldığı kararın görüşülmesi ile ilgili Mali Hizmetler Müdürlüğü teklifi hakkındaki Plan ve Bütçe Komisyonu raporu okundu. Satışın reddi ile ilgili Plan ve Bütçe Komisyonu raporu işaret usulü ile yapılan oylamada oybirliği ile kabul edildi. 3-Şevre Mıntıkası 1644 nolu parselin bir kısmının 1/5000 ölçekli nazım imar planı değişikliği ile su deposu ve belediye hizmet alanına dönüştürülmesi ile ilgili İmar ve Şehircilik Müdürlüğü teklifi hakkındaki İmar Komisyonu Raporu ad okunarak yapılan oylamada oyçokluğu ile kabul edildi. 4-Şevre Mıntıkası 1644 nolu parselin bir kısmının 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişikliği ile su deposu ve belediye hizmet alanına dönüştürülmesi ile ilgili İmar ve Şehircilik Müdürlüğü teklifi hakkındaki İmar Komisyonu Raporu ad okunarak yapılan oylamada oy çokluğu ile kabul edildi. 5-Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü 2013 Yılı Bütçesinin Kanalizasyon tesis yapım giderlerine 5.000.000 TL ek ödenek eklenmesiyle ilgili Mali Hizmetler Müdürlüğü teklifi hakkındaki Plan ve Bütçe Komisyonu raporu işaret usulü ile yapılan oylamada oyçokluğu ile kabul edildi. 6-Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü 2013 Yılı Bütçesinin içme suyu şebeke inşaatı yapım giderlerine 15.000.000 TL ek ödenek eklenmesiyle ilgili Mali Hizmetler Müdürlüğü teklifi hakkındaki Plan ve Bütçe Komisyonu raporu işaret usulü ile yapılan oylamada oyçokluğu ile kabul edildi. 7-İskenderun Sakarya, Yunus Emre ve Modern Evler Mahallelerinden geçen 273 Sokağın Şehit Astsubay İlker DÜZOVA Caddesi olarak değiştirilmesi ile ilgili yazılı önerge hakkındaki İmar Komisyonu raporu işaret usulü ile yapılan oylamada oybirliği ile kabul edildi. 8-2013 ücretler tarifesinin “Su ücretleri tarifesi bölümünün 12/1. Maddesinin” değiştirilmesi ile ilgili yazılı önerge hakkındaki Plan ve Bütçe Komisyonu raporu işaret usulü ile yapılan oylamada oyçokluğu ile kabul edildi.”

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here