“Belediye Başkanı Kendi Grubuna Güven Vermiyor!”

0
102

ali kılınç çirkin2Belediye Meclisi DP Grup Başkanvekili Ali Kılınç Çirkin’den Eleştiri

1 Nisan’da yapılan meclis toplantısını değerlendiren Demokrat Parti (DP) İskenderun Belediye Meclisi Grup Başkanvekili Ali Kılınç Çirkin, 2012 faaliyet raporunda göze çarpan bazı maddeler ile ilgili belediye idaresine sorular yöneltti. Belediye organ seçimini de değerlendiren Çirkin, belediye başkanının kendi grubuna güven vermediğinden belirlediği isimlerin seçilmediğini belirtti.

Pazartesi günü gerçekleştirilen meclis toplantısını değerlendiren DP Grup Başkanvekili Çirkin, meclis toplantısında yaşanan olayların 1 Nisan şakası olmadığını söyledi. Çirkin, toplantıda meclis üyelerine sunulan 240 sayfalık 2012 faaliyet raporunda, konularda açıklayıcı bilgiler belirtilmediğine işaret ederken, raporda yaptığı incelemelerde göze çarpan bazı konulara dikkat çekti.

Ali Kılınç Çirkin, açıklamalarında; “İskenderun Belediyesinin toplam 440 adet gayrimenkulü mevcuttur. Ancak bunun 360 tanesi kiraya verilmiş olup, 80 adedi kiraya verilmemiştir. Bu şekilde belediye gelirlerden zarar etmiştir. Verilmemesinin altında satma düşüncesi mi var acaba, diye de düşünmeden geçemiyorum. 2011 yılında 11.126.832,210 TL vergi geliri tahsil edilmiştir. Tahsilâtın %65’i tahsil edilmiştir. Ancak 2012 yılı vergi gelirleri 10.624.754,60 TL tahsil edilmiştir. Tahsilâtın %55’i tahsil edilebilmiştir. Sen daha paranı tahsil edemiyorsun nasıl belediyeyi yöneteceksin?

28 Trilyonluk Proje İçin 32 Trilyon Toplanıyor!

Su bağlantı ücreti olarak abonelerden 442,00 TL+KDV ile 521,56 TL tahsil edilmektedir. İskenderun belediyesinin 63.000 su abonmanı var. Hepsinden 521,56 TL alındığında bu para 32.8587.280,00 TL yapmaktadır. Oysaki sen bu proje için 28 Trilyon para ödeyeceksin. Bu fark ne olacak?” diye de sordu.

Bir belediye başkanının grubuna güven vermesi gerektiğini de ifade eden DP’li Çirkin; “Güven vermez ise dünkü gibi olaylar yaşanır. Sen kendi grubuna güven vermemişsin ki! Organ seçiminde yaşananlar bunun en büyük göstergesidir. Belediye başkanının aynaya bakıp, grubuna ‘Ben nerede hata yaptım?’ diye düşünmelidir. Belediye Başkanı organ seçiminde grup kararı alıyor ama güven vermediği için kendi belirlediği kişiler seçilmiyor. Kendi aralarında gruplaşma var! Birlik ve beraberlik olmazsa yolda gidemez ve amacına hatasız ulaşamazsın!” şeklinde konuştu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here