“Belediye Başkanı Dingil, Halka Cevap Vermelidir!”

0
337

sosyal haklar derneği4SHD İskenderun Temsilcisi Av. Bülent Akbay, Karayolları Arazisinin yerleşim alanı haline dönüştürülmüş olduğunu öne sürdü, bu yanlıştan dönülmesi gerektiğini vurguladı.

‘Rezerv Alan’ ilan edilen karayolları arazisinin yerleşim alanı haline dönüştürülmüş olduğunu öne süren Sosyal Haklar Derneği (SDH) İskenderun Temsilcisi Avukat Bülent Akbay, bu yanlıştan dönülmesi gerektiğini vurguladı.

İskenderun içindeki en büyük alan olan Karayolları Arazisinin betonlaşma tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu söyleyen Sosyal Haklar Derneği İskenderun Temsilcisi Avukat Bülent Akbay; “Karayolları Arazisi’ni park yapmak kanuni zorunluluktur” dedi.

İskenderun Belediyesinin, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na başvurarak Karayolları Arazisi’ni ‘rezerv yapı alanı’ olarak talep ettiğini, 60 dönümlük arazinin Maliye Bakanlığı’nın oluru ile ‘rezerv yapı alanı’ ilan edildiğini kaydeden Akbay; “Rezerv alan yeni yerleşim alanı demektir. Ayrıca Belediye, Karayolları Arazisini ‘blok bazlı zemin etüt raporu’ hazırlanmak üzere ihaleye çıkardı.

Belediye Başkanı “Karayolları Arazisi Park olacak” derken Hatay Valisi “Karayolları Arazisi Cami olacak” diyor. Bu kenti kim yönetiyor? Seçilmiş Belediye Başkanı Seyfi Dingil mi yoksa merkezden atanmış Vali Ercan Topaca mı? Kim halka yalan söylüyor? Vali mi Belediye Başkanı mı?” şeklinde konuştu.

Karayolları Arazisi’ni park yapmanın kanuni zorunluluk olduğunun altını önemle çizen Akbay; “Araziyi ‘rezerv alanı’ ilan ettirmek kanunu dolandırmak için atılmış bir adımdır. Belediye Başkanı Dingil, halka cevap vermelidir! Karayolları Arazisi’ni park yapacaksan neden ‘rezerv alan’ ilan ettirdin, ‘blok bazlı zemin etüdü raporu’ hazırlattın? Amacın ne? Şehrin merkezinde kalmış tek boş araziyi imara açmak gibi bir niyetin mi var? Eğer gerçekten Karayolları Arazisi’ni park yapmak istiyorsan neyi bekliyorsun? Elinden tutan mı var yoksa? ‘Karayolları Arazisi’ne cami’ projesinden haberin var mı?

Bizler İskenderun’da yaşayan yurttaşlar olarak çocuklarımızın güvenle koşup oynayabileceği, nefes alabileceğimiz, dinlenebileceğimiz yeşil alanların çoğalmasını istiyoruz. Karayolları Arazisi’nin İskenderun’da yaşayan tüm yurttaşların faydalanabileceği park olarak düzenlenmesini talep ediyoruz! Sağlıklı temiz bir çevrede yaşamak en temel hakkımız. Belediye Başkanı Dingil’in bu en temel hakkımızı yok saymasına, bizlerin olan yeşil alanlarımızı bir oldu-bittiye getirerek imara açmasına izin vermeyeceğiz!

Artık Yeter! Bu kent hepimizin! Bir yanda termik santraller, bir yanda taş ocakları ve diğer  bir yanda betonlaşma ile İskenderun’u adım adım yaşanmaz hale getiriyorlar. Çocuklarımız için bu kenti yaşanır kılmak zorundayız. Sesimize sesinizi katın! Birlikte kente sahip çıkalım! 21 Kasım Cumartesi günü saat 14:00’te Karayolları Kapısında buluşuyoruz!” diye konuştu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here