Bayrak Önergesine Türkoğlu’ndan Tepki Geldi

0
46

AK Parti Hatay Milletvekili Hacı Bayram Türkoğlu, CHP Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan’ın TBMM’ye sunduğu soru önergesine tepki gösterdi. Milletvekili Türkoğlu, CHP Milletvekili Bayraktutan tarafından camilerde neden Türk bayrağının olmadığına yönelik TBMM’ye sunulan soru önergesini işgüzarlık ve büyük bir tezatlık örneği olarak niteledi.

Türk Bayrağı tüzüğünün 11. maddesinde bayrağın hangi yerlerde asılacağının net olarak ortaya konulduğunu ifade eden Vekil Türkoğlu, camilerde ne Ak Parti hükümeti döneminde ne de diğer hükümetler döneminde böylesi bir uygulamanın söz konusu olmadığını dile getirdi.  Milletvekili Türkoğlu; “Bayraklar milli, ulusal ya da lokal sembollerdir. Cami ise, İslam dinine gönül vermiş başka bayraklar altında yaşayan milletlerin ve kavimlerin de ibadetgâhıdır. Camileri bir devletin resmi sembolünün gölgesinde göstermek, din ve vicdan özgürlüğü ile bağdaşmayacağı gibi İslam’ın tüm insanlığı kuşatan evrensel mesajına da tezatlık oluşturmaktadır” diyerek tepkisini gösterdi.

Devletin asıl görevinin camilerde, kiliselerde, havralarda vatandaşın ibadetine imkân sağlamak ve gerekli tedbirleri almak olduğunu dile getiren Türkoğlu, CHP Milletvekili Uğur Bayraktutan tarafından bayrak meselesinin kiliseler ya da havralar değil de, camiler üzerinden gündeme alınmasının takiye olduğuna işaret etti.

Camilere neden bayrak asılmadığına yönelik soru önergesini siyasi ranta dönük bir ajitasyon olarak tasvir eden Türkoğlu, önerge ile diyanet mensuplarının da rencide edildiğini vurgulayarak; “Camilere bayrak asılmadığından yakınanlar, büyük bir riyakarlık içerisindedirler. Geçmişte 12 Eylül cuntacıları tarafından da ilk defa gündeme taşınan bu husus, İslam’ın mabetlerini millileştirme gayreti içerisinde olan faşist mantalitenin açık bir göstergesidir” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here