Basus; “Kimsenin “Ötekileştirilmediği” Bir Ülke Kuracağız”

0
84

chp-jorj basıs1Cumhuriyet Halk Partisi İskenderun İlçe Başkanı Jorj Basus, Hrant Dink’in öldürülüşünün yıl dönümü nedeniyle yazılı bir açıklama yaptı.

Aradan geçen 8 yıla rağmen Hrant Dink cinayetinin unutulmadığını kaydeden Basus; “Gerçek sorumlular yargı önüne çıkartılmayana, adalet yerini bulmayana kadar da unutulmayacaktır. Bu adalet arayışını ve mücadelesini sonuna kadar desteklemeye devam edeceğiz. Hrant’ın ve O’nun gibi demokrasi, özgürlük ve barış yolunda tüm bedel ödeyenlerin özlemini duyduğu barış bu topraklarda er geç yeşerecektir. Ermeni’siyle, Kürt’üyle, Türk’üyle, Alevi’siyle, Laz’ı, Çerke’zi, Rum’u ve Arap’ıyla, Êzidi’si ve Süryani’siyle bu ülkedeki bütün renklerin, kimliklerin, inançların barış içerisinde eşitçe ve özgürce yaşayacağı demokratik bir ortam tesis edilinceye kadar halklarımızla birlikte mücadelemizi en kararlı şekilde sürdürmeye devam edeceğiz.

Hrant Dink’e düzenlenen suikastın tüm yönleri ile açığa çıkarılması, yalnız tetikçinin değil, arkasındaki güçlerin, tetiği çektiren zihniyetin yargılanması ve demokratik hukuk devletinde gereğinin yapılması için mücadele etmeye devam edeceğiz. Bizler; demokrasiye inananlar, kimsenin “ötekileştirilmediği” bir ülke kuracağız” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here