Başsavcı Akın; “Gazetecilerin Sıkıntılarını Dinlemeye Hazırız”

0
67

igc-başsavcı1İGC Yönetiminden Başsavcı Akın’a Ziyaret

İskenderun Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu Üyeleri, İskenderun Cumhuriyet Başsavcısı Abdulkadir Akın’ı makamında ziyaret ederek yeni görevinde başarılar dilediler.

Gerçekleştirilen ziyaretten ötürü memnuniyetini dile getiren Başsavcı Akın, sivil toplum kuruluşlarının görevlerini daha rahat yapabilmeleri adına daha itinalı davranacaklarını belirtti.

Gazetecilerin sıkıntılarını dinlemeye her zaman hazır olduklarını da ifade eden Akın; “İskenderun’un dinamik yapısını topluma kabullendiren ve lanse eden güçlü bir basın ordusu var. Bunda Gazeteciler Cemiyeti’nin de çok önemli bir rolü olduğunu düşünüyorum. Bugünden sonra sizlerin sıkıntılarınızı dinlemeye hazırız. Hayatınızı kolaylaştırmak için belki bir kâtip olarak yapabileceğimiz çok bir şey yok ama hayatınızı da zorlaştırmamaya çalışacağız. Hukuki görevlerimizi yerine getireceğiz. Bunun yanında da muhabirlerimizin ve gazeteci arkadaşlarımızın özgürce görevlerini yapmalarının da önünü açmaya çalışacağız.

igc-başsavcı2

Adliyelerin, sivil toplum kuruluşlarının önünü açacak çok fazla imkânları mevcut değil, ancak onların hayatlarını zorlaştırmamak ve onların görevlerini daha rahat yapmalarını sağlamak amacı ile de daha itinalı davranmaya çalışacağız. Ayrıca şunu da söylemek istiyorum, önümüzdeki hafta Ankara’da ‘Medya ve Yargı’ konusunda bakanlığımızın düzenleyeceği bir eğitim seminerine katılacağız. Bu seminerle yargıda yaşayacağımız sorunlarla nasıl başa çıkacağımızı daha açıklayıcı bir şekilde öğrenmiş olacağız” şeklinde konuştu.

İskenderun Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Şehmuz Aslan ise kamu kurumlarıyla basın arasında her zaman uyumlu bir çalışma olduğunu belirterek; “Bu konuda basın olarak her zaman insanların haklılıklarını gözeterek çalışıyoruz bizlere göstermiş olduğunuz ilgiden dolayı teşekkür ediyorum” diye konuştu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here