Başkanlığa Coşkun Selçuk Seçildi

0
131

ihd kongre1İnsan Hakları Derneği Kongresini Yaptı

İnsan Hakları Derneği (İHD) İskenderun Şubesinin 12. olağan genel kurulu geçtiğimiz hafta sonu dernek binasında gerçekleştirildi. Tek liste ile gidilen genel kurulda başkanlığa Coşkun Selçuk seçildi. Uzun yıllar dernek başkanlığı yapan Sadullah Çağlar’ın yerine başkan seçilen Selçuk; “Kürt sorununu çözmeliler. Yoksa bu durum gelecekte ölümlere neden olacaktır” dedi.

Soma faciasında hayatını kaybeden maden işçileri için saygı duruşunda bulunarak başlanan kongrenin divan başkanlığını yapan Mahmut Aydıncı, insan haklarının korunmasında İnsan Hakları Derneğinin önemine vurgu yaptı. Uzun yıllar Dernek başkanlığı yapan Sadullah Çağlar ise; “Maden ocağındaki olay kaza değil, faciadır. Bu bir katliamdır ama bu tür katliamlar yeni mi oluyor?” diye konuştu. Dernek başkanlığını bırakarak emekliliğe ayrılmadığını dile getiren Çağlar, insan hakları için mücadelesinin devam edeceğini vurguladı.

ihd kongre2

Dernek Başkanlığına aday olan Coşkun Selçuk da; “Soma kader değildir. Sermaye, kâr amacıyla hareket ettiği için bu facialar yaşanmaktadır ve böyle devam ederse yaşanmaya da devam edecektir. Ülkemizde inanç ve kimlik üzerinde baskılar sürüyor. Hükümetin açılım ile ilgili başlatmış olduğu girişimin oyalama sürecinde devam ettiğini görüyoruz. Kürt sorununu çözmeliler. Yoksa bu durum gelecekte ölümlere neden olacaktır. İnsan hakları savunucuları harekete geçerek ölümlere engel olmalılar” dedi.

Daha sonra yapılan seçim sonunda dernek şube başkanlığına Coşkun Selçuk seçildi. Seçim sonunda Coşkun Selçuk başkanlığındaki yönetim kurulu ise şöyle oluştu; Aynur Pınar Acar, Mehmet Karlıdağ, Mazlum Uzungeliş, Şükran Kayaoğlu, Şerif Ayaz ve Nevzat Güzel.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here