“Başkanınız Olmaya Değil, Hizmetkârınız Olmaya Talibim”

0
61

lütfü savaş-basın1CHP’li Aday Savaş, Destek Ziyaretleri Kapsamında İskenderun’daydı… Yelken Kulübündeki Kahvaltıda Basın Mensupları ile Bir Araya Geldi…

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)’nden Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olan Antakya Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, dün bütün gününü İskenderun’da geçirdi. Sabah saatlerinde İskenderun basını ile bir araya gelen Savaş, seçimlere CHP’den girmesinde 300 ev ve işyeri ile yaptığı 950 telefon görüşmesinin etkili olduğunu belirtti.

Hemşerilerimin İsteğini Emir Telakki Ettim

Yelken Kulübünde İskenderun Belediye Başkanı Yusuf Civelek, CHP İl ve ilçe başkanı ile İskenderun Belediye Başkan Aday adaylarıyla birlikte, basın mensuplarıyla bir araya gelen Doç. Dr. Lütfü Savaş, basının sorularını da yanıtladı. Doç. Dr. Savaş; “Bir aydır Hatay’ın tüm ilçelerini dolaştım. Mahallelere ve köylere gittim. Yaklaşık 300 ev ve işyerinde sizlere misafir oldum. Gidemediğim yerlerdeki yaklaşık 950 hemşerimle telefonla görüştüm ve onlara sordum; üniversiteye dönerek hocalık mı yapmalıyım yoksa Hatay Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayı mı olmalıyım?

Görüştüğüm her 10 kardeşimden 9’u Antakya’da yaptığımız başarılı hizmetleri CHP çatısı altında Hatay’ın 15 ilçesine taşımamız gerektiğini söyledi. Ayrıca anketlerde de halkımızın yüzde 83’ünün Büyükşehir Belediye Başkanlığına aday olmamı istediğini gördüm. Parti ayrımı olmaksızın destek vereceklerini söyleyen Hataylı hemşerilerimin bu isteğini emir telakki ettim” dedi.

Büyük Bir Seçim Yalanı Söyleniyor…

Hatay’ı kendi şahsi mülkü sayan, ‘sadece ben bilirim, ben ne dersem o olur’ diyen anlayışa ve her türlü dayatmaya, tüm Hatay halkıyla birlikte ‘dur’ diyeceklerini de ifade eden Savaş; “Yolsuzluk ve yoksullukla mücadele edeceğiz. Gün Hatay’ın geleceği için birlik ve beraberlik günüdür. Hatay’ın mahalle ve köylerinde maalesef büyük bir seçim yalanı söyleniyor. ‘Hatay Büyükşehir Belediyesi’ne 5 bin işçi alınacak’ denilerek sizlerin ümit ve hayallerinizle oynanıyor.

Büyükşehir Belediye Yasası resmi gazetede yayınlandı ve Hatay Büyükşehir Belediyesine 5 bin değil sadece 500 kişi alınacak. Bu 500 kişilik personelin yaklaşık 300’ü kapatılan belediye ve lağvedilen kurumlardan gelecek. Yeni alınacak 200 personeli ise tüm ilçelerin nüfus oranına göre belirleyerek almaya söz veriyorum” şeklinde konuştu.

lütfü savaş-basın2

Ayrımcılık Yapılmayacak

İlin her köşesine eşit hizmet götürüleceğinin de altını çizen Savaş; “Devlet bütçeyi kişiye veya partiye göre değiştiremez. Önemli olan bu bütçeyi halkımızın kime emanet edeceğidir. Biz çalmadık, çaldırmadık. Yolsuzluk yapmadık, yaptırmadık. Hatay Büyükşehir Belediyesi olarak tüm ilçelere eşit hizmet götürülecek. Hiçbir ilçeye ayrımcılık yapılmayacak. Hiçbir kardeşime ikinci sınıf vatandaş muamelesi yapılmasına asla müsaade edilmeyecek. Her seçim zamanı sizi hatırlayan, her seçim zamanı sizi ziyaret eden, her seçim zamanı size söz verip sizi unutan olmayacağız. Yeter, seçim yalanlarına son!

Hatay’ın tüm ilçelerinin yaşanabilir, modern, gelişmiş kentler haline dönüşmesi için gerekli projeleri iki yılda Türkiye’nin yetiştirdiği değerli akademisyenler ve dünya çapındaki projelerde yer alan 26 kişilik bir ekiple hazırladık. Hatay’ımızın gelecek 25 yılını planlayan değişim projelerimizi tamamladık. Devlet hizmetinde edindiğim 24 yıllık bilgi ve tecrübemle ben hazırım” dedi.

Çalışmak Bizden Destek Sizden

CHP’den aday olma nedenlerini de sıralayan Savaş; “Şahsıma ve belediyecilik başarıma CHP tarafından yapılan adaylık teklifi ve parti meclisi kararı üzerine şu 5 nedenle CHP’den aday oldum. 1-Hatay üzerinde oynanmak istenen tüm oyunları bozmak için, 2- Gençlere, kimsesizlere, yaşlılara ve engellilere destek olmak için, 3- Hatay’ın ticaret, sanayi, tarım, kültür ve turizm kenti olarak gelişesi için, 4- Üretken belediyecilik anlayışıyla Hatay’ı Akdeniz ülkelerinin beş büyük kentinden biri yapmak için, 5- Katılımcı ve şeffaf belediyecilik için, CHP’den aday oldum.

Ben Hatay Büyükşehir Belediye Başkanınız olmaya değil hizmetkârınız olmaya talibim. Seçim döneminde ilginç sürprizlerimiz olacak, bizi izleyin. Birlikte bir büyük tarih yazacağız. Buna bütün kalbimle inanıyorum. Çalışmak bizden, destek sizden!” diyerek, Hataylı tüm kesimlerin desteğini istedi.

Her Kesimin Başkanı Olmak İstiyoruz

Basın mensupların sorularını da yanıtlayan Savaş; “3.5 yıldır Sadullah Ergin ile güven sorunu yaşadık. Fikirlerimiz uyuşmadı. Oy aldığım seçmenlerime saygımdan dolayı partiden geç istifa ettim. Seçimlerde Yunus Emre dilini kullanacağız. Kısaca biz herkesin ve her kesimin belediye başkanı olmak istiyoruz” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here