Başkan Uğur Fırat, Halkı Ahi Bayramına Davet Etti

0
104

uğur fırat-piyasa14Hatay Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (HESOB) ikinci Başkanı ve İskenderun Esnaf Odaları Başkanı Uğur Fırat, 25 Eylül Perşembe günü (yarın) düzenlenecek olan Ahilik (Esnaf) Bayramı’na tüm İskenderun halkının davetli olduğunu söyledi.

Ahilik Bayramının birer gün arayla hem Antakya hem de İskenderun’da kutlanacağını kaydeden Uğur Fırat; “Ahi olmak herkese nasip olmaz. Ahilik kültüründe dürüst, namuslu, ekmeği yenen suyu içilen insanlara layık görülmüştür. 24 Eylül’de (bugün) Antakya’da düzenlenecek olan Ahilik Bayramı etkinlikleri, bir gün sonra yani 25 Eylül Perşembe günü (yarın) İskenderun’da düzenlenecektir” dedi.

Etkinlikler çerçevesinde, HESOB Başkanı Kadir Teksöz ile protokol ziyaretleri yapılacağını belirten Başkan Fırat; “İskenderun’da Kaymakamımız Hasan Özyiğit, Belediye Başkanımız Seyfi Dingil ve ardından Emniyet Müdürümüz Cengiz Başar’ı ziyaret ederek, Ahi Kaftanlarını giydireceğiz.

Bu yıl İskenderun Esnaf Odaları olarak üç tane meslek kurulu içerisinden ‘Yılın Ahi’si seçildi. Kuyumcular Odası, Berberler Odası ve Elektronikçiler Odasından ahiler seçildi. Ahilik Bayramı etkinliğimiz kapsamında, akşam 17.00’de şehir merkezinden Mehteran Korosu eşliğinde anıt alanına kadar hep birlikte yürüyeceğiz. Etkinliğimize katılan halkımıza Anıt Alanında Ahi pilavı dağılacak ve bu üç meslekten kardeşimize de ahi kaftanı giydirilecektir.

İskenderun Sahilinde düzenlenecek bu anlamlı bayram etkinliğimize olan tüm halkımızı bekliyoruz. Ahi bayramı etkinliğimizde ayrıca katılımcılarımıza ve bu etkinliğimize destek veren kurum ve kuruluş temsilcilerimize de plaket ve çeşitli ödüller dağıtılacaktır” şeklinde açıklamalar yaptı.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here