Başkan Savaş; “Teleferiğin Gecikmesi Bizden Kaynaklı Değil”

0
49

büyükşehir meclisi29Hatay Büyükşehir Belediye (HBB) Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş’ın başkanlığında gerçekleşen HBB Meclisi toplantısında gündem maddelerinin yanı sıra gündem dışı konularda görüşüldü.

Gündem maddelerinin görüşülmesine başlanmadan önce geçtiğimiz aylarda belirlenen su fiyatlarının yeniden görüşülmesi için AKP ve MHP’li meclis üyeleri bir önerge verdi. Üyelerin ortak önergesine yönelik değerlendirmede bulunan Başkan Savaş, HATSU ile ilgili sorunların görüşüleceği bir toplantı yapmayı planladıklarını ifade ederek; “23 Şubat Pazartesi günü HATSU konulu olağanüstü bir toplantı yaparak, bu kurumun sorunları, yatırımları ve planlamalarını ayrıntılı şekilde ele alırız” dedi.

Hatay’ın güzelliğine güzellik katacak teleferik hattı yapımının da gündeme geldiği toplantıda HBB ilgilileri, projenin şu anki süreci hakkında Meclis üyelerine bilgilendirmede bulundu. Teleferik hattının yapımına ilişkin bir konuşma yapan Başkan Savaş, Teleferik hattının alt istasyonunda ortaya çıkan tarihi eserleri bulunan yerde sergilemek istediklerini ifade ederek; “Teleferik yapım işi bizde ancak yapılacak arsa Antakya Belediyesi’ne verildi. Zaten alt istasyona bir müze yapmak istiyoruz. Bizden kaynaklı olmayan bazı sorunlar yaşadığımız için biraz geç kaldık. En kısa zamanda teleferiği vatandaşlarımızın hizmetine sunmak istiyoruz” diye konuştu.

Ocak ayı toplantısında Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edilen Antakya, İskenderun, Dörtyol, Kırıkhan ve Reyhanlı Hal Şubeleri’nde bulunan iş yerlerinin teminat bedelleri oy çokluğu ile kabul edilirken, yine Plan ve Bütçe Komisyonu’na sevk edilen ve komisyon raporunun değerlendirildiği iş yerlerinin ruhsat bedelleri, yeniden görüşülmek üzere ilgili komisyona sevk edildi.

büyükşehir meclisi30

HBB’den Başarılı Sporculara ‘Altın’ Destek

Hatay Büyükşehir Belediye (HBB) Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş’ın gündeme taşıdığı sporculara ödül verilmesi konusu da meclis toplantısında onaylandı. Buna göre ilimizi temsil edip başarı sağlayanlara altın ödülü verilecek.

Hatırlandığı üzere Başkan Savaş, Ocak ayı Büyükşehir Belediyesi meclis toplantısında yurt içi ve yurt dışı müsabakalarda Hatay’ı temsil edip üstün başarı kazanan veya derece alanlar sporculara ödül verilmesi konusunu gündeme taşımış ve ayrıntılı bir çalışma yapılması adına meclis kararıyla Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu’na havale edilmişti. Şubat ayı Meclis toplantısında komisyonun sunduğu ve meclis kararıyla onaylanan kategoriler ile ödül miktarları şu şekilde yer aldı:

1.Olimpiyat Dünya Avrupa Şampiyonaları A: Büyükler: (1’inci 20, 2’nci 15, 3’üncü 10 Cumhuriyet altını) B: Gençler: (1’inci 15, 2’nci 10, 3’üncü 5 Cumhuriyet altını) C: Yıldızlar: (1’inci 10, 2’nci 8, 3’üncü 5 Cumhuriyet altını) D:Engelliler: (1’inci 20, 2’nci 15, 3’üncü 10 Cumhuriyet altını)

2.Türkiye ve Uluslararası Şampiyonaları A: Büyükler: (1’inci 15, 2’nci 10, 3’üncü 5 Cumhuriyet altını) B: Gençler: (1’inci 10, 2’nci 8, 3’üncü 5 Cumhuriyet altını) C: Yıldızlar: (1’inci 8, 2’nci 5, 3’üncü 3 Cumhuriyet altını) D:Engelliler: (1’inci 15, 2’nci 10, 3’üncü 5 Cumhuriyet altını)

Alınan kararda ayrıca başarılı sporcuların çalıştırıcılarının iki Cumhuriyet altını ile ödüllendirilmesi ve 2014 yılı ödüle layık sporcuların tespitinin Büyükşehir Belediye Başkanlığınca yapılması uygun görüldü.

Mart ayı toplantısının 12 Mart Perşembe günü saat 13.00’te yapılmasına karar verilerek toplantı tamamlandı.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here