Başkan Savaş; “TEDAŞ Elektriği Düzgün Verirse, Vatandaş Susuz Kalmaz”

0
94

lütfü savaş35Birlik ve beraberlik ziyaretlerini aralıksız bir şekilde devam ettiren Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, Yayladağı ilçesine bağlı mahalleleri ziyaret ederek vatandaşlarla bir araya gelip sohbet etti.

Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Serdar Güven’in de katıldığı mahalle ziyaretlerinde geniş halk kitlelerince büyük bir ilgi ve sevgiyle karşılanan Başkan Savaş, yapığı konuşmalarda, Hatay’ı Hatay halkı ile birlikte, el ele, gönül gönle geleceğe taşımak üzere yola çıktıklarını ve hizmetleri bu şekilde devam ettirdiklerini belirtti.

Başkan Savaş gezi ve ziyaretlerinde yaptığı konuşmalarda, Hatay’ı birlikte geleceğe taşımak istediklerini dile getirerek; “Hatay’ın tüm ilçelerine hazırladığımız projeleri uzman kadromuz ile çalışmalar yaparak hayata geçiriyoruz” dedi.

Öncelikli hizmetlerin su ve kanalizasyon olduğunun altını çizen Başkan Savaş; “Son 43 yılın en kurak dönemini yaşıyoruz. Ciddi bir kuraklıkla karşı karşıyayız. Bizler yine bunları bahane etmeyerek açtığımız 40’a yakın kuyularla su sorunun büyük bir kısmını çözdük ve çözmeye devam ediyoruz” diye konmuştu.

lütfü savaş36

Yaşanan elektrik kesintilerinin vatandaşlara suyu ulaştırma konusunda sıkıntı yaşattığını vurgulayan Başkan Savaş; “TEDAŞ tarafından elektrik düzensiz bir şekilde verildiği için ve sıklıkla elektrik kesintileri yaptığı için bazı bölgelerde bulunan su terfi istasyonlarına ait birçok trafomuz yanıyor ve suyumuzu pompalayamaz hale geliyoruz. Trafoyu değiştirmemiz gereken bağlantıları kurmamız 4-5 günü buluyor. Böylece mağdur olan halkımız oluyor. Biz halkımızın mağdur olmaması adına TEDAŞ’la gereken tüm görüşmeleri yapıp gerekli girişimlerde bulunup bu durumun önüne geçeceğiz” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından Başkan Savaş, bazı mahallelerde bakıma ihtiyacı olan okullarda ve çok amaçlı salonların yapılabileceği alanlarda incelemelerde bulundu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here