Başkan Savaş Denizciler’de Esnaflarla Kucaklaştı

0
67

lütfü savaş50“Meclisten, Kararları, Oy Birliğiyle Çıkarmaya Gayret Gösteriyoruz”

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, merkezi Denizciler Mahallesi’nde bulunan İskenderun Karma Esnaf Odası Başkanı Hüseyin Sönmez’in düzenlediği toplantıda esnaflarla buluştu.

Bölge esnaflarının yoğun katılım gösterdiği ve Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş’ın sıcak bir şekilde karşılandığı toplantıda yaptığı konuşmada halkın ve esnafların genel taleplerini içeren bir sunum yapan Hüseyin Sönmez, imar tadilatının gecikmesi nedeniyle inşaat sektörünün ciddi sıkıntılar yaşadığına dikkat çekti ve bölgede ticari canlılık ve istihdamın önemli bir bölümünü karşılayan inşaat sektörünün girdiği çıkmazı dile getirdi.

İmar tadilatının gerçek anlamda tüm sıkıntılarından arınmış bir şekilde yapılması için komisyona ikinci kez göndermek durumunda kaldıklarını belirten Başkan Savaş da; “Geç olsun ama güç olmasın. İmar tadilatı sağlıklı bir şekilde yapılsın ki, ileriki yıllarda sorunlarla karşılaşmayalım” dedi.

Sorunlar ve çözüm önerilerini içeren sunumu yapan İskenderun Karma Esnaf Odası Başkanı Hüseyin Sönmez, toplantının siyasetten uzak, abi-kardeş diyalogu içinde geçmesi temennisi ile konuşmasına başlarken, imar tadilatı, taşıyıcı kooperatiflerinin çevre ilçelerin dolmuşlarıyla yaşadıkları sıkıntılar, Denizciler Mahallesi’nde bankaların şube açması, büyükşehir belediyesine personel istihdamında bölge insanının gözetilmesi, genel olarak yolların bakım ve onarımlarının yapılması gibi bir çok ana başlıkta sorunları anlattı.

lütfü savaş51

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş da esnaflara bir çok konuda sorunların çözümü için hızlı hareket etmek gayretlerini aktardı ve geçmişten gelen su faturalarının tahsilatında 2014 yılından kalan alacaklarda eski tarifeyi uygulayıp, faiz de almayacaklarının sözünü verdi.

Bekbele, Denizciler, Sarıseki, Azganlık ve Karayılan mahallelerinde faaliyet gösteren taşıyıcı kooperatiflerinin, Payas, Dörtyol ve Erzin hattından gelen dolmuşçuların ana yol üstünde düşük bedelle yolcu almalarının önüne geçmek için talimat vereceğini belirten Lütfü Savaş, taşıyıcı kooperatif yetkililerine kavgadan uzak durmalarını ve sorunun kendileri tarafından çözümünü beklemeleri konusunda da uyardı.

Büyükşehir yasasından kaynaklanan gecikmeler, büyükşehir meclisinde ilk 6 ayda AK Parti’li meclis üyelerinin ortaya koyduğu tavır nedeniyle kaybedilen uzun bir zaman dilimi olduğuna dikkat çeken Başkan Savaş, büyükşehir meclisinin geçen üç ayda olduğu gibi önümüzdeki süreçte de uyum içinde çalışması halinde halkın menfaatine hizmetlerin akışında sorun yaşanmayacağına vurgu yaptı ve ekledi: “Hatay büyükşehir meclisinden kararları oy birliğiyle çıkarmaya gayret ediyoruz. Bu durum Hatay’ın kimliğine de uyan bir hadise. Son üç ay için büyükşehir meclis üyesi arkadaşlarımıza teşekkür ediyoruz” dedi.

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, esnafların küçük sanayi sitesi talepleriyle ilgili olarak da, arazi bakılması ve araştırma yapılması gerektiğini belirterek, talebe sıcak baktığını esnaflarla paylaştı.

Hatay’ın genelinde altyapı eksikliğine dikkat çeken Başkan Savaş, HATSU Genel Müdürlüğü ile büyükşehir belediyesinin içinde bulunduğu mali sıkıntıya vurgu yaptı ve önümüzdeki aylarda ek bütçeye ihtiyaç duyabileceklerini söyledi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here